Υλικά
Μερίδες: 6- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Δυναμώνουμε ελάχιστα τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια σάλτσα.
- Ρίχνουμε τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Απλώνουμε 1/4 της ποσότητας της σάλτσας στον πάτο ενός ορθογώνιου πυρίμαχου ταψιού, με διαστάσεις περίπου 30 x 25 εκ.
- Καλύπτουμε με μία στρώση λαζάνια – αν χρειαστεί, κόβουμε κάποια σε μικρότερο μέγεθος, για να εφαρμόσουν ακριβώς στο σκεύος.
- Απλώνουμε άλλο 1/4 σάλτσας και από πάνω στρώνουμε 1/3 της ρικότας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
- Τέλος, καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με τις φέτες μοτσαρέλας.
- Ψήνουμε τα λαζάνια για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει στην επιφάνεια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου