Σάββατο 5 Απριλίου 2025

Λαζάνια με ρικότα και μοτσαρέλα

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες.
  3. Δυναμώνουμε ελάχιστα τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε μια σάλτσα.
  4. Ρίχνουμε τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Απλώνουμε 1/4 της ποσότητας της σάλτσας στον πάτο ενός ορθογώνιου πυρίμαχου ταψιού, με διαστάσεις περίπου 30 x 25 εκ.
  7. Καλύπτουμε με μία στρώση λαζάνια – αν χρειαστεί, κόβουμε κάποια σε μικρότερο μέγεθος, για να εφαρμόσουν ακριβώς στο σκεύος.
  8. Απλώνουμε άλλο 1/4 σάλτσας και από πάνω στρώνουμε 1/3 της ρικότας.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές.
  10. Τέλος, καλύπτουμε την επιφάνεια του φαγητού με τις φέτες μοτσαρέλας.
  11. Ψήνουμε τα λαζάνια για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου