Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Νεαροί αθλητές μαθαίνουν τα… μυστικά του Μπάσκετ στον Κολινδρό!

http://pierikosborras.blogspot.gr


Νεαροί Αθλητές από επτά χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων  (Ελλάδα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αλβανία, Φιλανδία, Αυστρία Ρουμανία ) θα βρίσκονται από τις 17 έως 23 Αυγούστου στον Κολινδρό, συμμετέχοντας στο  11ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Camp  Αγοριών, το οποίο θα διεξαχθεί στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολινδρού. .
            Για μία εβδομάδα οι αθλητές, τα νέα ταλέντα της καλαθοσφαίρισης, θα διδαχθούν  στοιχεία ατομικής τεχνικής βάσει ειδικού προγράμματος που εκπονεί η Επιτροπή Ανάπτυξης της Ε.Ο.Κ.  Το ετήσιο προπονητικό,  που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της FIBA Europe, από την EOK, τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και την ΕΚΑΣΚΕΜ, έχει αναδειχθεί σε ένα πρότυπο αθλητικό αναπτυξιακό  θεσμό και συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην αρτιότερη τεχνική κατάρτιση των νεαρών αθλητών. Με την υποστήριξη και καθοδήγηση των προπονητών της Ομοσπονδίας  οι αθλητές που συμμετέχουν στο camp του Κολινδρού έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις εκείνες που θα τους βοηθήσουν  να διαμορφώσουν την αθλητική αλλά και κοινωνική προσωπικότητά τους. 

Αξίζει να σημειωθεί πώς το camp διοργανώνεται στην πόλη του Κολινδρού τον  μήνα Αύγουστο κάθε έτους, από το 1997. Από το 2001 διοργανώνονταν από την ΕΟΚ την ΕΚΑΣΚΕΜ και τον Δήμο Κολινδρού. Από το 2002 το camp έγινε διεθνές και διοργανώνεται από την  FIBA Europe, την ΕΟΚ την ΕΚΑΣΚΕΜ & τον Δήμο Κολινδρού και τα δύο τελευταία χρόνια από τον Καλλικρατικό Δήμο Πύδνας Κολινδρού.  Στο Camp συμμετέχουν Έλληνες αθλητές υποψήφιοι για την Εθνική Ομάδα Παίδων και  Ξένοι αθλητές από χώρες της FIBA Europe.  Στη φετινή διοργάνωση Γενικός Τεχνικός Υπεύθυνος και  συντονιστής Ομοσπονδιακός Προπονητής θα είναι ο Γιώργος Δοξάκης.

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

«Το Διεθνές Camp Κολινδρού έχει αποδείξει έμπρακτα το πραγματικό πάντρεμα αθλητισμού και αυτοδιοίκησης, αλλά και τη δυνατότητα της μεταφοράς στις τοπικές κοινωνίες αξιών που φανερώνουν την πραγματική ενοποιητική σημασία του αθλητισμού», ανέφερε ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλης Πολύζος για τη φετινή διοργάνωση του Διεθνές Camp, επισημαίνοντας τη δυνατότητα που έχει ο δήμος να φιλοξενεί τέτοιου είδους εκδηλώσεις, καθώς διαθέτει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο στον Κολινδρό. «Είναι γεγονός ότι οι σύγχρονες αθλητικές μας εγκαταστάσεις, το πνεύμα φιλοξενίας των κατοίκων, αλλά και οι αθλητικές ανησυχίες των τοπικών παραγόντων διαμορφώνουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις διοργάνωσης αθλητικών γεγονότων διεθνούς κύρους», σημείωσε ο κ. Πολύζος. 

Επίτιμη – Οργανωτική Επιτροπή 11ου Διεθνές Camp Κολινδρού

Επίτιμη Επιτροπή:
1. Πολύζος Γ. Ευάγγελος Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού

Οργανωτική Επιτροπή: 
 1. Βασιλειάδου Ξανθίππη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Αθλητισμού
 2. Κακάνης Κωνσταντίνος Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού
 3. Καλύβας Γεώργιος Πρόεδρος ΔΗ.ΦΟ.ΠΑ.ΠΟΥ του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.
 4. Θεοδώρου Αργύριος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κολινδρού
 5. Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Πύδνας Κολινδρού
 6. Καπέρδας Νικόλαος  Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόλαος Λούσης»
 7. Κόρακα Αλεξάνδρα Προϊσταμένη Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού


Για την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. στην Οργανωτική Επιτροπή:
Γκέκας Θωμάς – Δ.Σ. Πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης

Γραμματειακή Υποστήριξη:
 1. Παπουτσή Μαρία  Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου
 2. Μαστοροτάσιου Όλγα ΔΕ1 Δημοτικής Ενότητας Κολινδρού

Ιατροί:
Γκέκας Διονύσιος

Γραφείο Τύπου:
 1. Λάγιος Απόστολος
 2. Μπαντές Ευάγγελος

Υποστήριξη – Μεταφορικά Μέσα:
Χρήστος          Κομπατσιάρης Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου