Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Την προτιμούν και οι Τούρκοι

www.makthes.gr

Οι τούρκοι παραθεριστές γνωρίζουν τις ομορφιές της Χαλκιδικής και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, αφού, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τουρισμού του νομού, η φετινή τους παρουσία είναι σημαντικά αυξημένη σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σ’ αυτό συνέβαλε σημαντικά η τακτική αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Κωνσταντινούπολης από την εταιρεία Turkish Airlines. Η εταιρεία έχει μεταφέρει προς και από τη Θεσσαλονίκη περισσότερους από 50.000 επιβάτες στους 14 μήνες λειτουργίας της στην πόλη, με πληρότητες που -ειδικά στις πτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου- πλησιάζουν στο 100%.
Οι Τουρκικές Αερογραμμές, που φέτος συμπληρώνουν 65 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, πραγματοποιούν πλέον έως και 27 πτήσεις εβδομαδιαίως από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συνδέοντας την Ελλάδα με όλο τον κόσμο.
Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Turkish Airlines στη Θεσσαλονίκη Ουτκού Γιαζάν, «πολύ σύντομα οι εβδομαδιαίες πτήσεις μας από και προς τη Θεσσαλονίκη θα γίνονται επτά φορές την εβδομάδα αντί για έξι και ευελπιστούμε σύντομα να αυξήσουμε τον αριθμό των καθημερινών μας πτήσεων».
Σύμφωνα με τον Ουτκού Γιαζάν, η Turkish Airlines θα συνεχίσει να προωθεί την Ελλάδα ως τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό, καθώς στρατηγική της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι να αναδεικνύει τη δυναμική των πόλεων-σταθμών που εξυπηρετεί: «Αν κάποιος μελετήσει την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, θα δει πως οι δυνατότητες που προσφέρει τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους επιχειρηματίες είναι τεράστιες».

Έρχονται και οδικώς
Οι τούρκοι πολίτες, ειδικά οι κάτοικοι της Ανατολικής Θράκης και της Κωνσταντινούπολης, καταφθάνουν και οδικώς στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία, αφού οι χιλιομετρικές αποστάσεις δεν είναι μεγάλες ενώ η Εγνατία οδός καθιστά το ταξίδι ιδιαίτερα ξεκούραστο. «Φέτος ήρθαν περισσότερα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα (camper) από την Τουρκία, ενώ φιλοξενήσαμε και νεαρής ηλικίας τούρκους παραθεριστές που ήρθαν με μοτοσικλέτες και διανυκτέρευσαν σε αντίσκηνα», είπε στη «Μ» η Κατερίνα Μιχιτσοπούλου, ιδιοκτήτρια κάμπινγκ στη Σάνη, και πρόσθεσε: «Απ’ ό,τι έμαθα, Τούρκοι διαμένουν και σε ξενοδοχεία του νομού».
 
Τουρκικό υπερπολυτελές γιοτ στην παραλία της Σάνης
Σημείο αναφοράς ντόπιων και επισκεπτών έγινε η τεράστια υπερπολυτελής θαλαμηγός με τουρκική σημαία που έριξε άγκυρα μερικές εκατοντάδες μέτρα από την παραλία της Σάνης στην Κασσάνδρα, τον Ιούλιο. Όπως έγινε γνωστό, στο εντυπωσιακό σκάφος επέβαινε ο πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομάδας Γαλατά Σεράι και η παρέα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος δεν έδεσε στην παρακείμενη μαρίνα λόγω του απαγορευτικού εκτοπίσματός του. Τα βράδια, τα έντονα φώτα του σκάφους μετέτρεπαν σε ένα μεγάλο τμήμα του κόλπου και της πλαζ τη νύχτα σε μέρα. Οι τούρκοι "σελέμπριτις" αρχίζουν να προτιμάνε τις ελληνικές θάλασσες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου