Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Διατήρησε το υψηλό ποσοστό επιτυχίας η Πιερία









85% των υποψηφίων εισάγεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Στο 85% ανήλθε το ποσοστό επιτυχίας των νέων της Πιερίας που συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Εδώ και πολλά χρόνια ο νομός είναι μέσα σε αυτούς με τα καλύτερα ποσοστά εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η παράδοση που έχει δημιουργηθεί συντηρείται από τις επερχόμενες γενιές.
Μικρή ήταν η προσέλευση των υποψηφίων στα σχολεία τους,
όπου σήμερα αναρτήθηκαν οι βάσεις. Ο λόγος ήταν από τη μια ο καύσωνας και από την άλλη βεβαίως η δυνατότητα που έχει ο κάθε υποψήφιος να πληροφορηθεί μέσω του διαδικτύου σε ποια σχολή πέτυχε.
Τα αποτελέσματα των φετινών πανελληνίων σχολίασε ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πιερία Γιάννη Καζταρίδης. Αρχικά συνεχάρη όλους τους υποψήφιους για την προσπάθεια και το υψηλό επίπεδο στο οποίο διατηρούν το νομό, ενώ στάθηκε και στην γενικευμένη τάση που καταγράφεται προς στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, ανεβάζοντας τις βάσεις τους.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ
«Η Πιερία, όπως κάθε χρόνο, σημείωσε υψηλά ποσοστά επιτυχίας εισόδου σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Χαιρετίζουμε τους μαθητές μας και συγχαίρουμε για την επιτυχία τους αυτή, ενώ παράλληλα στρέφουμε το ενδιαφέρον μας και στους μαθητές που δεν κατάφεραν να μπουν στη σχολή της αρεσκείας τους ή γενικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχουν τη δυνατότητα να ξαναδώσουν εξετάσεις, αλλά και αν κοιτάξουν γύρω τους θα δουν ότι τους παρέχονται ευκαιρίες και για άλλες κατευθύνσεις. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος, υπάρχουν κι άλλες διέξοδοι.

Έχω να σημειώσω ότι σημείωσαν μεγάλη άνοδο οι βάσεις των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, αφού προσφέρουν ασφαλή, βέβαιη και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Επίσης, παρατηρήθηκε μια κάμψη στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, αφού πλέον περιορίζεται η επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων τους.

Να πούμε επιπλέον, τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης υπάρχουν επιτυχόντες που δεν πηγαίνουν να γραφτούν. Εκτιμώ ότι πολλά τμήματα, κυρίως περιφερειακά ΤΕΙ, δεν θα έχουν προσέλευση φοιτητών για αυτό το λόγο. Σχετικά δεν μπορούμε να πούμε για το παράρτημα του ΤΕΙ στην Κατερίνη. ο αριθμός αυτών που το προτίμησε είναι μεγάλος, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε και πόσοι θα εγγραφούν τελικά».
ΟΙ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΣΧΟΛΕΙΟ

Εννιακόσιοι είκοσι τέσσερις υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνολικά από όλα τα λύκεια της Πιερίας.

Από αυτούς οι 793 έδιναν για πρώτη φορά εξετάσεις, ενώ οι 131 έδιναν για δεύτερη φορά.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:


Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των επιτυχόντων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι και ο Χάρης Τσαμπασίδης, από το Λιτόχωρο, ο οποίος ήταν μαθητής των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Πλάτων.

Ο Χάρης εισάγεται στο τμήμα Μαθηματικών της Αθήνας, αλλά όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, εξαιτίας των σημαντικών διακρίσεών του στα μαθηματικά ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες του για το Κέϊμπριτζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου