Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: Ποντιακά πολιτιστικά δρώμενα







Μεγάλη και φέτος η συμμετοχή του κόσμου στις τετραήμερες εκδηλώσεις «Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα», που πραγματοποιήθηκαν για 16η συνεχή χρονιά με εξαιρετική επιτυχία στις 27 – 30 Ιουλίου, από την Ένωση Ποντίων Πιερίας

Παρά την οικονομική κρίση , τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου μας, με την αθρόα προσέλευσή τους, απέδειξαν ότι
δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν να πέσει ένα από τα τελευταία αναχώματα που είναι ο πολιτισμός και η παράδοσή μας.

Έστησαν το χορό κρατώντας σφιχτά τα χέρια και μέσα απ΄ αυτήν την ένωση έστειλαν το μήνυμα της ενότητας και της αντίστασης στην αλλοτρίωση και την ισοπέδωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

Με τους ήχους της λύρας θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν και ¨ταξίδεψαν¨.

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Πιερίας έκλεψαν για μια ακόμη φορά την παράσταση με την άψογη και αυθεντική εκτέλεση των παραδοσιακών χορών του Πόντου υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου του συλλόγου μας Έφης Τουμπουλίδου και της βοηθού της Περιστέρας Πεΐδου οι οποίες τιμήθηκαν από το το Δ.Σ. του Συλλόγου για την πολύχρονη προσφορά τους.

Ξεχωριστή νότα έδωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού Πιερίας το ¨Ξαθέρι¨ και της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών Κατερίνης .

Πλήθος εθελοντών μελών και φίλων του συλλόγου μας, μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα ¨ΠΙΕΡΙΚΟΣ¨ Αρωνά, που συμμετέχει κάθε χρόνο κατά τρόπο συγκινητικό, ανέλαβαν να βοηθήσουν συμβάλλοντας στην άρτια οργάνωση της εκδήλωσης και την άψογη εξυπηρέτηση του κόσμου.

Παράλληλα στο χώρο των εκδηλώσεων λειτούργησαν εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, και κοσμήματος, με έργα των μελών του Συλλόγου, καθώς και έκθεση βιβλίου, του βιβλιοπωλείου «ΝΕΣΤΩΡ».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έγινε η βράβευση των αριστούχων μαθητών του συλλόγου μας με απονομή τιμητικής πλακέτας. Οι βραβευθέντες μαθητές είναι: Παπαδοπούλου Καλλιόπη, Παπαδοπούλου Ροδιανή (Α΄Λυκείου),Χαματίδου Παυλίνα (Γ΄Γυμνασίου), Τσιμπονίδης Αλέξανδρος, Μαρινοπούλου Κατερίνα, Καμπερίδου Δέσποινα, Τερζοπούλου Ελίνα, Καλεμκερίδου Παρασκευή (Β΄Γυμνασίου), Καζαντζίδης Θεόδωρος, Μαλιώτα Μαρία, Τσομίδης Νίκος, Παναγιωτίδου Ευθυμία, Αντωνίου Αναστασία (Α΄Γυμνασίου).

Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου, την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, στην θεατρική παράσταση ¨Ήντιαν λέει η Μάνα μ’¨ που παρουσίασε το Θεατρικό τμήμα ενηλίκων της Ένωσης Ποντίων Πιερίας σε σκηνοθεσία του Γιώργου Σαββίδη.

Όμορφη η παρουσίαση της εκδήλωσης από την κ. Αθηνά Καραμανίδου που έδωσε παλμό και χρώμα με εύστοχες ιστορικές αναφορές στη ζωή και τις παραδόσεις του Πόντου.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία της η βουλευτής του Νομού Πιερίας κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος κ. Σάββας Χιονίδης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) ,καθηγητής καρδιολογίας Γ.Παρχαρίδης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης, Αμανάτιος Ταγκαλίδης.


Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων Πιερίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χορηγούς των εκδηλώσεων για την πολύτιμη συμβολή τους και ο όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, και να ανανεώσει το ραντεβού με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για τα Ποντιακά Πολιτιστικά Δρώμενα 2013.

Από το Γραφείο τύπου της Ε.Π.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου