Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016

Αποτέλεσμα εικόνας για 25η DETROP BOUTIQUE 2016

Στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016, τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας ,που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ από 26 έως 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα συμμετάσχει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας παρούσα σε όλες τις εκθέσεις που προάγουν τα τοπικά προϊόντα, που ενθαρρύνουν το «επιχειρείν», ενισχύουν τις δραστηριότητες που συμβάλουν στην ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης ενός ισχυρού δικτύου προώθησης των ποιοτικών προϊόντων στις εγχώριες και ξένες αγορές.

Φέτος στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016 βασικό θεματικό αφιέρωμα θα αποτελέσει το “Cheese & Wine”, όπου αναμφισβήτητα, τα πιερικά κρασιά θα πρωταγωνιστήσουν καθώς ήδη με τα μετάλλια που έχουν αποσπάσει κάποια από αυτά και με τις προωθητικές ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας η φήμη του ποιοτικού πιερικού κρασιού έχει διαδοθεί.

Την εξαιρετική τους ποιότητα , την πλούσια και μεστή τους γεύση την οφείλουν στο κλίμα και στο έδαφος της εύφορης περιοχής, αλλά και στο μεράκι με το οποίο ΄΄υπηρετούν΄΄ την αμπελουργική παράδοση οι Πιεριείς αμπελουργοί και την οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα οι οινόφιλοι επισκέπτες της έκθεσης.

Τοπικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν είναι: “Πράσινο μονοπάτι” βιολογικά προϊόντα, Ελένη Κουτλουμπάση Αρωματικά - Φαρμακευτικά Φυτά και Βότανα, ΚΟΡΦΗ Α.Ε., μέλι από τον Κώστα Στέφο, παραδοσιακά προϊόντα (δίκκοκο σιτάρι) Κετσετζοπούλου Ευαγγελία και οι οινοποιοί: Αθανάσιος Γραμματόσης, Απόστολος Κούρτης, Κωνσταντίνος Παπαγιανούλης, Αφοί Χρυσοστόμου.

Τα τοπικά προϊόντα αποτελούν ισχυρή ταυτότητα για την Πιερία και την αναδεικνύουν ως τόπο παραγωγής ποιοτικών αγαθών. Με τη δυναμική της παρουσία η Π.Ε. Πιερίας θα παρουσιάσει στο κοινό την ποιότητα και τη μοναδικότητα των προϊόντων που εύλογα κερδίζουν καθημερινά όλο και περισσότερους καταναλωτές.

«Η γεωργία μπορεί να γίνει πυλώνας πραγματικής ανάπτυξης του τόπου και μάλιστα αειφόρου ανάπτυξης. Αυτό που απαιτείται είναι ο συγκερασμός των γνώσεων με την τεχνολογία και την καινοτομία. Η διατήρηση και η ανάδειξη της ταυτότητας των παραγόμενων τοπικών αγροτικών προϊόντων με την παράλληλη δημιουργία πιστοποιημένων προϊόντων, συγκαταλέγονται στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής», επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Με τη συμμετοχή της στην 25η DETROP BOUTIQUE 2016, η Π.Ε.Πιερίας συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της, παρουσιάζει μικρούς και μεσαίους αλλά και νέους παραγωγούς και συμβάλλει στην προώθησή τους σε νέες αγορές. Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της έκθεσης αναδεικνύονται και όλες οι σύγχρονες τάσεις στην εμπορία, διανομή και merchandising των ειδών διατροφής.

Αναμφισβήτητα, η γαστρονομική κουλτούρα της Πιερίας θα «αποτυπωθεί» άριστα στο stand της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Τα προϊόντα που απαρτίζουν το πλούσιο αγροτικό καλάθι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αποδεικνύοντας την ποιοτική εγχώρια παραγωγή τροφίμων-ποτών, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης, που θα σπεύσουν να δοκιμάσουν τα φημισμένα αγαθά της Πιερίας.

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών θα κεντρίσουν οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας τυριών από τον διακεκριμένο γευσιγνώστη Ηλία Μαμαλάκη, παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από το βραβευμένο οινολόγο-sommelier Απόστολο Πλαχούρα, Master Classes με τους Χριστόφορο Πέσκια, Δημήτρη Σκαρμούτσο & Παναγιώτη Δεληθανάση, Pop-up Restaurants" – Αναδυόμενα Εστιατόρια, σεμινάρια & Workshops με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα & το εξωτερικό, Corner Showroom "It's all new to me" κ.α.


Η είσοδος είναι μόνο για επαγγελματίες και το ωράριο λειτουργίας είναι: 26-29/2/2016: Παρασκευή-Κυριακή: 10.00-20.00 και
Δευτέρα: 10.00-18.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου