Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Επίσκεψη προέδρου Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης στο Δημοτικό σχολείο Παραλίας

 Οι μαθητές ενημερώνονται για τον κύκλο του νερού και τη χρησιμότητά του

Χρήσιμες πληροφορίες «Για τον κύκλο του νερού και τη χρησιμότητά του ως αγαθού» άντλησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παραλίας, από την παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο προβλήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στη διάρκεια επίσκεψης στο σχολείο, που πραγματοποίησε, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Φώτης Δρούγκας.

Τον πρόεδρο συνόδευε ο υπεύθυνος βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων Θωμάς Σεϊταρίδης, ο οποίος συντόνισε την προβολή του ψηφιακού υλικού. Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ελένη Παταρίδου και ο δάσκαλος της Β’ τάξης Ιωάννης Κεραμιδιώτης, υποδέχτηκαν και ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ για την πρωτοβουλία, η οποία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την προβολή παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μικροί μαθητές, οι οποίοι με την σειρά τους παρουσίασαν εργασία, με θέμα την “Ιστορία της σταγόνας”, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, με τίτλο: “Νερό μια διαδρομή ζωής”.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μέσα σε ευχάριστο κλίμα, με τους μικρούς μαθητές να δηλώνουν ενθουσιασμένοι, ενώ, όπως σημείωσε ο κος Δρούγκας : «Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας, χρησιμότητας του νερού, τρόπων εξοικονόμησής του και γενικότερα τον κύκλο του νερού, με ιδιαίτερη χαρά επισκεφτήκαμε σήμερα το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζουμε και το ενδεχόμενο μελλοντικών επισκέψεων των μικρών μαθητών και στις δεξαμενές των αντλιοστασίων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου