Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ




Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων
Ελλάδος και οι δικηγορικοί σύλλογοι σε ένδειξη διαφωνίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.
Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή των  Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε  την πανελλαδική  αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από την ερχόμενη Τρίτη, έως και την ερχόμενη Πέμπτη (1-3 Μαρτίου  2016).

Παράλληλα, λόγω της αποχής δεν θα διενεργηθούν και οι προγραμματισθέντες για την Τετάρτη 2 Μαρτίου πλειστηριασμοί.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η συντονιστική επιτροπή η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο της Γεώργιο  Ρούσκα.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έως και την  μεθεπόμενη Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016 θα συγκληθεί και πάλι η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για το θέμα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης. Η Ολομέλεια θα καθορίσει τη περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος, απέναντι στο ασφαλιστικό.

Η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων κατά του  ασφαλιστικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης άρχισε στις 12 Ιανουαρίου 2016 και έκτοτε συνεχίζεται αδιαλείπτως, λαμβάνοντας το χαρακτήρα απεργίας διαρκείας.

Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων του δικηγορικού κόσμου, αφού διαπίστωσε ότι «δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος για απόσυρση του ασφαλιστικού προσχεδίου και χορήγηση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων στοιχείων προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος με τους κοινωνικούς φορείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου