Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Νέο «ραντεβού» Τσίπρα-αγροτών...


Νέα συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών θα έχει σήμερα στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου και εκτόνωσης της κατάστασης με τα αγροτικά μπλόκα.
Τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι εκπρόσωποι 69 μπλόκων που συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή, σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας.
Χθες από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες να συνεχίσουν τον διάλογο για να βρεθούν λύσεις αλλά και προκειμένου οι κινητοποιήσεις να έχουν μορφές «που δεν στρέφονται κατά του κοινωνικού συνόλου».
Στην ομιλία του είπε ότι υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να διεκδικούν δικαιώματα και επισήμανε ότι τα κίνητρα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη αφορούσαν την τήρηση της νομιμότητας. Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε τέτοιες συνθήκες με πολίτες να κινητοποιούνται «οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα λύνονται καλύτερα με πειθώ.
Με πέντε αιτήματα οι αγρότες της Νίκαιας
Το μπλόκο της Νίκαιας θα συμμετάσχει με τρεις εκπροσώπους στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.
Οι Β. Μπούτας, Ρ. Μαρούδας και Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, θα εκπροσωπήσουν το μπλόκο στη συνάντηση, η οποία από πλευράς αγροτών έχει στην ατζέντα τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και την Τρίτη με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήματα αυτά είναι:
Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ «που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή». Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου