Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ευχαριστήριο Δημήτρη Τσιμήτρη Περιφερειακό Σύμβουλο – εντεταλμένο σε αγροτικά θέματα για την οριστική λύση του προβλήματος της κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής των αγροτών υπέρ του Δημοσίου


Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις βαθιές μου ευχαριστίες τις δικές μου αλλά και εκ μέρος των αγροτών με δεσμευμένες εγγυητικές επιστολές, σε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και συνέβαλλαν καθοριστικά ώστε να φτάσουμε σήμερα στην κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας, η οποία δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου των αγροτών.

 
Έτσι θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου που όλα αυτά τα χρόνια με τις συνεχείς πρωτοβουλίες της (επιστολές, συσκέψεις, επικοινωνίες) πέτυχε πρωτίστως να μη γίνει η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των αγροτών υπέρ του Δημοσίου και αφορούσε τις περιπτώσεις κατά τις οποίες παρατηρήθηκε ασυνέπεια και η μη εμφάνιση του αλλοδαπού στον εργοδότη που τον μετακάλεσε στην οποία δεν προβλεπόταν η επιστροφή της εγγυητικής στον εργοδότη – αγρότη ώστε να μπορέσει να ενεργήσει για να ενημερωθούν αναλυτικά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για το φλέγον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Πιερίας το οποίο λόγω των οικονομικών συγκυριών που βιώνουν, οξύνεται δημιουργώντας ακόμη πιο έντονο πρόβλημα στην τοπική κοινωνία.
 
Εξάλλου με τη σχετική αλληλογραφία προς τους αρμόδιους φορείς, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, ανέφερε ότι η επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος των εγγυητικών επιστολών θα μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟ με τροπολογία ή Νομοθετική ρύθμιση.
 
Να απευθύνω τις ευχαριστίες μου στον ασκών χρέη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κ. Νικήτα Φραγκισκάκη καθώς και στον πρώην ασκών χρέη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, κ. Αθανάσιο Καρούντζο οι οποίοι φρόντισαν να παραμείνουν οι εγγυητικές επιστολές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης καθώς και στον Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς Κατερίνης (πρώην Α.Τ.Ε.) κ. Ζήση Μπίλα.
 
Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, κα. Ελισάβετ (Μπέτυ) Σκούφα, κ. Χάρη Τζαμακλή και κ. Αστέριο Καστόρη, που συνέβαλαν, καταρχήν κατά την τελευταία σύσκεψη στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη κα. Σοφίας Μαυρίδου να δοθεί η απαιτούμενη χρονική παράταση ώστε να ετοιμάσουν την σχετική τροπολογία νόμου προς ψήφιση, ώστε να επιστρέψουν οι εγγυητικές επιστολές στους εργοδότες αγρότες χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού και απαλλαγή τους από κάθε ευθύνη.
 
Όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω, σε όλους του βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που ψήφισαν το σχετικό άρθρο του νόμου και έτσι δόθηκε η οριστική λύση στο πρόβλημα της κατάπτωσης των εγγυητικών επιστολών των αγροτών υπέρ του Δημοσίου οι οποίες εκκρεμούσαν από τα έτη 2009-2011 και ειδικά στους βουλευτές της Πιερίας κα. Ελισάβετ (Μπέτυ) Σκούφα, κ. Χάρη Τζαμακλή και κ. Αστέριο Καστόρη του ΣΥΡΙΖΑκαι τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Κουκοδήμο. Θέλω να πιστεύω ότι με την ίδια
ευαισθησία και αμεσότητα που ενήργησαν για την επίλυση οι βουλευτές της Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ, για το συγκεκριμένο θέμα με τις εγγυητικές αποκαθιστώντας ένα μείζον οικονομικό πρόβλημα θα δράσουν και για την αποτροπή της ψήφισης ενός ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θα οδηγήσει την αγροτική παραγωγικότητα της Πιερίας σε μαρασμό.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Τσιμήτρης Περιφερειακός Σύμβουλος – εντεταλμένος σε αγροτικά θέματα
Πιεριείς αγρότες με δεσμευμένες εγγυητικές επιστολές υπέρ του Δημοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου