Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Παραχώρηση θέσεων στάθμευσης στις ακτές για Άτομα με Aναπηρίες


ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ




Με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, η διασφάλιση των δικαιωμάτων  των ΑμεΑ βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, θέματα προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) στις ακτές διευκολύνονται, στηρίζονται έμπρακτα, μέσα από τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των  απαραίτητων υποδομών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ ή άλλες κινητικές δυσκολίες στις ακτές διευκολύνει η παραχώρηση θέσεων στάθμευσης, σε κάθε μία από τις πέντε ακτές του Δήμου μας (Ολυμπιακή Ακτή, Περίσταση, Παραλία, Καλλιθέα, Κορινός), οι εργασίες διαγράμμισης και σήμανσης των οποίων ξεκίνησαν  από συνεργεία της Τεχν. Υπηρεσίας.


Οι θέσεις αυτές, έρχονται να προστεθούν στους ήδη εγκατεστημένους ξύλινους διαδρόμους πρόσβασης (πλησίον των μεταφερόμενων χημικών τουαλετών), που αφενός εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες με κινητικά προβλήματα, να εισέλθουν και να εξέλθουν στις ακτές και αφετέρου, αποτελούν μέρος των απαραίτητων υποδομών και αναγκαία προαπαιτούμενα για την απόκτηση του σήματος «γαλάζια σημαία».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, για τον προσδιορισμό και την απαιτούμενη σήμανση καταβλήθηκε, κάθε προσπάθεια, προκειμένου να τηρηθούν οι απαιτήσεις που θέτουν οι σχετικοί κανονισμοί και οι ανάγκες των ΑμεΑ και πιο συγκεκριμένα :
- Κάθε θέση στάθμευσης να έχει πλάτος μεγαλύτερο των 2 μέτρων.
- Όταν υπάρχει πεζοδρόμιο, το αυτοκίνητο να σταθμεύει με τη δεξιά πλευρά, ώστε να ανοίγει εύκολα η πόρτα του οδηγού για ΑμεΑ που οδηγούν μόνα τους.
- Κάθε θέση να σημαίνεται ευδιάκριτα με Πινακίδα P-71 κατά ΚΟΚ.
- Όπου είναι δυνατόν η θέση στάθμευσης να διαγραμμίζεται περιμετρικά με γραμμή κίτρινου χρώματος.

«Με την τοποθέτηση της ανάλογης κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης θα υποδείξουμε στους οδηγούς να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στην συγκεκριμένη θέση, ενώ παράλληλα θα καθοδηγήσουμε τα Άτομα με Αναπηρίες να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης θέσης στάθμευσης» επισημαίνει σε δήλωσή του ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχν. Υπηρεσίας  Κώστας Τσιουκάνης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και την εξασφάλιση της προσβασιμότητας τους,  στόχος μας είναι οι παραλίες της Κατερίνης να είναι ανοιχτές και φιλόξενες για όλους».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου