Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Πάνω από 1.500 πρόσφυγες έχουν αποχωρήσει από την Ειδομένη

Πάνω από 1.500 πρόσφυγες έχουν αποχωρήσει από την Ειδομένη

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού της Ειδομένης, δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ. Μέχρι στιγμής, 32 λεωφορεία με 1.530 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν αποχωρήσει από την περιοχή και μεταφέρονται σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Πιερίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση στην οποία παίρνουν μέρος περισσότεροι από 400 αστυνομικοί, εξελίσσεται ομαλά και δεν δημιουργήθηκε καμία ένταση στον καταυλισμό. Πρώτα μετακινούνται άνθρωποι που διέμεναν σε σκηνές εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί στον καταυλισμό προσωρινής διαμονής ενώ προτεραιότητα παραμένει και η απελευθέρωση των σιδηροδρομικών γραμμών που βρίσκονται υπό κατάληψη εδώ και 66 μέρες.
Πάντως, στη διασταύρωση της εθνικής οδού που οδηγεί στην Ειδομένη, τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες "ξεπροβόδιζαν" ομάδες κλόουν από διάφορες χώρες που είχαν έρθει για να διασκεδάσουν τα παιδιά του καταυλισμού αλλά λόγω της επιχείρησης, δεν μπόρεσαν να περάσουν.
«Είμαστε εθελοντές που προσπαθούμε να προσφέρουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά αλλά και στα μέλη των ΜΚΟ που βρίσκονται δίπλα τους και αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις», εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήεων η Κίμπερλι από την ομάδα «The flying seagull project».

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου