Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη με Προέδρους ΟΕΒΤην Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη τεχνική συνάντηση μεταξύ των Προέδρων των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ), που εκπροσωπούσαν μεγάλο τμήμα της χώρας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.ΑΑΤ).
Η συνάντηση αφορούσε κυρίως σε θέματα βιωσιμότητας των ΟΕΒ και ειδικότερα όσον αφορά στο αυξημένο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας για την άρδευση των αγροτεμαχίων της περιοχής που καλύπτει ο κάθε ΟΕΒ.
Στην τεχνική συνάντηση προέδρευσε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κύριος Χαράλαμπος Κασίμης, ενώ παρευρίσκονταν οι βουλευτές Έβρου κυρία Γκαρά Νατάσσα, Πρεβέζης κύριοι Μπάρκας Κων/νος και Γιαννάκης Στέργιος, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των βουλευτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρίας Τριανταφύλλου Μαρίας και Ιωαννίνων κυρίου Καραγιάννη Ιωάννη. Τις υπηρεσίες του Υπ.ΑΑτ εκπροσωπούσαν στελέχη της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφο-υδατικών πόρων και Λιπασμάτων  και των Ειδικών Υπηρεσιών Διαχείρισης και Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που τέθηκαν από τους Προέδρους των ΟΕΒ και τους παριστάμενους Βουλευτές και αναλύθηκαν από το Γενικό Γραμματέα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπ.ΑΑΤ οι δυνατότητες βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε υφιστάμενη υποδομή άρδευσης, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η συνεργασία του Υπ.ΑΑΤ με τους Προέδρους των ΟΕΒ με κοινό στόχο την επίλυση των εκκρεμών θεμάτων προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης της χώρας και να παρασχεθεί σε αυτούς η μέγιστη δυνατή ενημέρωση έτσι ώστε να υπάρχει ετοιμότητα κατάθεσης προτάσεων χρηματοδότησης υποδομών εγγείων βελτιώσεων στο ΠΑΑ 2014-2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου