Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Π.Ε Πιερίας :Ενημερωτική συνάντηση – σεμινάριο «Grow Greek Tourism Online» για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών του τουρισμού για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου
Ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση - σεμινάριο με στόχο τη διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του διοργανώνει ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) ανταποκρινόμενος στους σκοπούς του αλλά και ενισχύοντας τις δεξιότητες των μελών του.


Η ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση – σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016  από τις 17:00- 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 40, 4ος όροφος, Κατερίνη) με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό, είτε άμεσα (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία), είτε έμμεσα (εστιατόρια, ενοικιαστήρια αυτοκινήτων, καταστήματα) για το πώς μπορούν να βρουν περισσότερους πελάτες αξιοποιώντας το διαδίκτυο ακόμη και με τα δωρεάν διαδικτυακά εργαλεία μάρκετινγκ, διαφήμισης και δικτύωσης .

Η δράση αυτή με τίτλο ‘’Grow Greek Tourism Online’’ εντάσσεται στη συνεργασία της Google με το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και υλοποιείται σε μια εποχή που σε παγκόσμια κλίμακα ο ταξιδιωτικός κλάδος ανθίζει σημαντικά μέσω του διαδικτύου, με το 37% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά, ενώ καταγράφεται σημαντική αύξηση  ύψους +19% σε σχέση με πέρυσι των συνολικών αναζητήσεων με τον όρο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), ενώ η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το +72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές. Ωστόσο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους .Η δράση ‘’Grow Greek Tourism Online’’ στοχεύει να εκπαιδεύσει επαγγελματίες του τουρισμού, να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, να τους εκπαιδεύσει σε διαδικτυακά εργαλεία, ώστε να αξιοποιούν το διαδίκτυο για να βελτιώσουν την επιχείρησή τους και να ενισχυθεί ο κλάδος του τουρισμού.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν οι Online Advisors που έχουν εκπαιδευτεί από την Google, για να συζητήσουν αλλά κυρίως για να εξηγήσουν τα οφέλη του διαδικτύου και τη χρήση των διαδικτυακών εργαλείων.

Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε όλα όσα χρειάζονται, από το πώς να βελτιώσουν την παρουσία τους στο διαδίκτυο μέχρι να υιοθετήσουν βέλτιστες πρακτικές ψηφιακού μάρκετινγκ. Οι χρήστες μπορούν επιπλέον να επιλέξουν ένα προσαρμοσμένο πλάνο εκμάθησης και να λάβουν, με την ολοκλήρωση του, πιστοποιητικό παρακολούθησης με την υπογραφή της πρωτοβουλίας GGTO και του ΙΑΒ Europe (Interactive Advertising Bureau). 

Για επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να  επισκεφτείτε τη σελίδα του Grow Greek Tourism Online . http://greektourism.withgoogle.com.
           
Για να δηλώσετε συμμετοχή πληκτρολογήστε το link που ακολουθεί : https://events.withgoogle.com/grow-greek-tourism-online-workshops/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου