Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Απολύτως ομαλή η έκδοση θεωρήσεων στη Ρωσία


 


Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνέχεια προγενέστερων ανακοινώσεών του για το ίδιο θέμα, γνωστοποιεί στο κοινό τα ακόλουθα.
 

Τις τελευταίες εβδομάδες κορυφώθηκε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η υλοποίηση του σχεδίου ενίσχυσης των προξενικών αρχών που καταρτίστηκε τον Ιανουάριο 2016. Στο επίκεντρό της βρισκόταν η ενίσχυση του Γενικού Προξενείου Μόσχας με πρόσθετο προσωπικό, εξοπλισμό, επέκταση του χώρου θεωρήσεων, αναβάθμιση της ψηφιακής γραμμής επικοινωνίας με τις αρχές Σένγκεν και βελτίωση σε όλα τα επίπεδα του χρησιμοποιούμενου λογισμικού.
 


Οι ενέργειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη και ταχεία εξυπηρέτηση των αιτούντων θεώρηση εισόδου (
visa), με το χρόνο έκδοσης να έχει πλέον μειωθεί κάτω από τις δέκα ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο Προξενείο.


Στόχος είναι ο χρόνος να μειωθεί ακόμα περισσότερο καθ' όλη την περίοδο αιχμής. Υπέρβαση του ορίου αυτού μπορεί πλέον να προκληθεί μόνο σε περιπτώσεις όπου η αίτηση κατατίθεται με λανθασμένα στοιχεία ή ελλιπή δικαιολογητικά. Χρειάζεται προσοχή γιατί κάποιες από τις, αναφερόμενες στα μέσα ενημέρωσης, περιπτώσεις καθυστερήσεων οφείλονται σε αυτό το λόγο.

Έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά καθυστερημένης μεταφοράς και παράδοσης της αίτησης από τον ιδιώτη Πάροχο στις προξενικές αρχές. Σε διαρκή και στενή συνεργασία με τον Πάροχο καταβάλλεται προσπάθεια, οι τεχνικοί λόγοι που προκαλούν ανάλογα περιστατικά και οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται στις προξενικές αρχές, να εξαλειφθούν. 

Συνεπώς η πλήρης ομαλοποίηση και η έγκαιρη έκδοση θεώρησης εισόδου εκ μέρους των προξενικών αρχών στη Ρωσία εξαλείφει οποιαδήποτε ανησυχία των τουριστικών πρακτόρων και των Ρώσων πολιτών για τον προγραμματισμό των διακοπών τους στην Ελλάδα.

Την ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαΐου, μεταβαίνει στη Μόσχα, όπου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις,  κ. Νίκος Ξυδάκης .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου