Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Χαιρετισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη στην Ημερίδα που διεξήχθη στο InterContinetal Hotel για την παρουσίαση του World Commerce Valley Project της Κίνας


«Στην αρχαία πόλη των Αθηνών, κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού, πατρίδα της Δημοκρατίας, των φιλοσόφων και των ποιητών καλωσορίζουμε σήμερα τους φίλους μας από την Κίνα. Καλωσορίζουμε τον Κυβερνήτη και τους συνεργάτες του από το He bei,  την επαρχία που βρίσκεται Βόρεια του ποταμού, όπως μεταφράζεται το όνομά της. Υποδεχόμαστε στην Ελλάδα τους κληρονόμους ενός άλλου μεγάλου αρχαίου πολιτισμού, πολιτισμού που συνδυάζει την δύναμη και την σοφία.
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης του  He bei να δημιουργήσει το Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο στην πόλη San He. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια πρωτότυπη και μεγαλεπήβολη πρωτοβουλία η οποία καθιστά την πόλη San He και την επαρχία He bei παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Η δυνατότητα συμμετοχής εξ αρχής των ελληνικών επιχειρήσεων στο World Commerce Valley Project είναι μια θετική εξέλιξη και για την ελληνική επιχειρηματικότητα, τους έλληνες εξαγωγείς, όσο και για την κινέζικη πλευρά. Οι καλοί μας φίλοι από την Κίνα γνωρίζουν ότι, οι Έλληνες έμποροι βρίσκονται στις διεθνείς αγορές εδώ και 4.000 χρόνια, όπως αποδεικνύουν γραπτές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ποιότητα των προϊόντων μας και η φερεγγυότητα στις συναλλαγές. Σε αυτούς τους έλληνες επιχειρηματίες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους παραγωγούς, μεταποιητές αγροδιατροφικών προϊόντων παρέχει υποστήριξη μέσω των προγραμμάτων προωθητικών ενεργειών. Στην σημερινή εκδήλωση που στοχεύει στην περαιτέρω σύσφιξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων, θεωρώ υποχρέωσή μου να μνημονεύσω με ικανοποίηση το γεγονός ότι το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ έχοντας εξαιρετική συνεργασία με τις Κινεζικές αρχές επέλυσε προβλήματα που ανέκυψαν στις εξαγωγές των φρούτων από Ελλάδα προς Κίνα, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή ημερίδα παρουσίασης του World Commerce Valley Project γίνεται σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Η Ελλάδα, η Κυβέρνηση, η επιχειρηματικότητα εισπράττει τις θετικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Η χώρα κινείται σε πορεία εξόδου από την επταετή δυσχερή οικονομική κατάσταση, την οποία επωμίστηκε ο λαός μας. Είναι συνευθύνη μας και αναγκαιότητα η αλλαγή του κλίματος στην οικονομία, είναι υποχρέωσή μας η δόμηση ενός σύγχρονου παραγωγικού προτύπου με ποιότητα και εξωστρέφεια. Δεν είμαστε απλά αισιόδοξοι, αλλά σίγουροι ότι ο τόπος έχει και τις δυνάμεις και τις δυνατότητες για να πετύχει. Θα πετύχουμε.
Καλή επιτυχία στην κοινή προσπάθεια των ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων για συνεργασίες στον εξαγωγικό τομέα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου