Υλικά για 4 άτομα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Υλικά
-4 φιλέτα κοτόπουλου
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
-3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή λάδι)
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-200 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
-3/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι
-3 κουτ. σούπας αλεύρι για το τηγάνισμα
-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
-3 κρεμμύδια μεγάλα κομμένα σε φέτες
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 ποτήρι κρασί λευκό
-3 κουτ. σούπας βούτυρο (ή λάδι)
-1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-200 γρ. κρέμα γάλακτος 15%
-3/4 φλιτζανιού ζωμό κότας
-αλάτι, πιπέρι
-3 κουτ. σούπας αλεύρι για το τηγάνισμα
Eκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μαζί με τη ζάχαρη σε βαθύ τηγάνι με το βούτυρο για 7 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Παράλληλα, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ενώνουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αφήνουμε να ψηθούν για 12 λεπτά. Τέλος, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μία βράση και σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου