Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές εργασίες βελτίωσης των συνθηκών κυκλοφορίας με έμφαση στην οριζόντια σήμανση



ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ



Στην συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμισης), στην ουσιαστική βελτίωση της αστικής διαβίωσης μέσω της υλοποίησης σημαντικών εργασιών στο οδικό δίκτυο, συμβάλλουν οι  συστηματικές παρεμβάσεις, οι οποίες εκτελούνται καθημερινά, από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, με έμφαση την τρέχουσα περίοδο, στη Δημοτική Ενότητα Κορινού.


Ανάλογες παρεμβάσεις εκτελούνται σε κεντρικούς και δευτερεύοντες οδικούς άξονες στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, όπου κριθεί απαραίτητο και κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου. Επιπλέον, αφορούν εργασίες συντήρησης των πινακίδων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, των φωτεινών σηματοδοτών, χρωματισμού των κρασπέδων επί των διασταυρώσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται επίσης, στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια κ.α.

«Προγραμματίζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων με επίκεντρο την ασφαλή διέλευση οδηγών και πεζών κατά τη διάρκεια της  ημέρας και της νύχτας. Οι συστηματικές αυτές εργασίες υλοποιούνται όπου κρίνεται αναγκαίο, ενώ επικεντρώνονται στην οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας και την σωστή καθοδήγηση των οδηγών μέσα από τη διευθέτηση της κυκλοφορίας» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

«Οι διαγραμμίσεις αποτελούν για τον δήμο Κατερίνης προτεραιότητα, καθώς αφορούν την οδική ασφάλεια και έχουν ως στόχο τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Καλτσίδης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου