Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Κοτολέτα α λα μιλανέζε

schnitzel
Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Ψήσιμο: 15΄
Υλικά για 4 άτομα
  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος (προτιμότερο κόντρα), περίπου 250- 300 γρ. η καθεμία, με κόκαλο – ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει το κόκαλο απο κρέας και λίπη (του ζητάμε να μας τα κάνει κιμά)
  • 300 γρ. πάνκο (τραγανά τρίμματα ψωμιού, προϊόν ασιατικής προέλευσης – σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα) ή τριμμένη φρυγανιά
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 6 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200 ml μουστάρδα πικάντικη
  • 80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • φέτες από 1 λεμόνι, για το σερβίρισμα
Για τη συνοδευτική σαλάτα
  • 2 μάτσα ρόκα, χοντροκομμένη
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°-220° C, στη λειτουργία του αέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το αλεύρι και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη μουστάρδα.

Σε ένα τρίτο μπολ ρίχνουμε το πάνκο. Αλατοπιπερώνουμε τις κοτολέτες και τις περνάμε πρώτα από την παρμεζάνα, μετά από τα αυγά και τέλος από το πάνκο, πιέζοντας για να κολλήσουν πάνω στο κρέας τα υλικά του παναρίσματος.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τις κοτολέτες. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν καταπώς θέλουμε. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σαλάτα και τη σερβίρουμε μαζί με τις κοτολέτες και τις φέτες λεμονιού.

Τι πίνουμε: Ένα βαρελάτο Chardonnay!

ΤΑ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ: Για τραγανή κρούστα που κολλάει στο κρέας και δεν... «φεύγει»  κάνουμε τα εξής: Περνάμε το κρέας πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά (ή τα άλλα υλικά παναρίσματος), η οποία θα κολλήσει εύκολα πιέζοντάς την ελαφρά.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου