Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή εν όψει των Εθνικών Εκλογών
Η συνεδρίαση  της  Διακομματικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Κατερίνης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 07ης Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την συνεδρίαση συντόνισε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, Δημοτικός Σύμβουλος Λάζαρος Ντόντης.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων που παρέστησαν, συζήτησαν για τον τρόπο χρήσης των διαφημιστικών πλαισίων, που διατίθενται για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο, τους κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και όλες τις σχετικές διατάξεις.
Στην συνάντηση, ρυθμίστηκαν ομόφωνα λεπτομέρειες που αφορούν τη χρήση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κατερίνης, καθώς και την διανομή των διαφημιστικών πλαισίων για την καμπάνια κομμάτων με βάση αφενός τις διατάξεις που περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και αφετέρου τους χώρους για την υπαίθρια διαφήμιση που διαθέτει ο Δήμος στις εξής περιοχές - οδούς: πλατεία Ελευθερίας, Εθνικής Αντιστάσεως & Κίτρους, Ι.Τσικοπούλου & Μητροπολ. Κύριλλου, Ειρήνης (απέναντι από την πλατεία Ηρώων), 19ης Μαΐου & Αναπαύσεως (Δημοτικό Κοιμητήριο), Ειρήνης & Σανταρόζα, 7ης Μεραρχίας (πλησίον τζαμί), 7ης Μεραρχίας & Σβορώνου (Πάρκο), Αλεξ.Παπάγου – Πλ. Μητρ.Φ.Καλπίδη, Δημοτικού Σταδίου & Αρχελάου, Αγίας Παρασκευής & Παρμενίωνος, Νέο Κεραμίδι κ.ο.κ.

Ειδικά σε ό, τι αφορά τα περίπτερα και τους χώρους εγκατάστασής τους από τα κόμματα επισημάνθηκε από τον κο Ντόντη ότι οι εκπρόσωποί τους θα πρέπει να υποβάλλουν για την άδεια τοποθέτησής τους, σχετικό αίτημα στο Γραφείο Εσόδων, στο ισόγειο του Δημαρχείου Κατερίνης.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των κεντρικών ή άλλων υπαίθριων ομιλιών και εκδηλώσεων των κομμάτων διευκρινίστηκε ότι θα πρέπει να υποβάλλεται σχετικό αίτημα απευθείας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας.
Ο κ. Ντόντης ευχήθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων καλή δύναμη και κάθε επιτυχία, ενώ ζήτησε τη συνδρομή όλων, προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήπιο κλίμα. Τέλος, δεσμεύτηκε, ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο Δήμος Κατερίνης και οι υπηρεσίες του, θα βρίσκονται στη διάθεση των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο για οτιδήποτε χρειαστούν, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό, στην ελεύθερη, πλήρη και ισότιμη διακίνηση ιδεών, σκέψεων και προτάσεων των κομμάτων προς το εκλογικό σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου