Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Κατερίνης με drones, στην επιχείρηση διάσωσης δύο Γάλλων στο φαράγγι του Ενιπέα






Στην επιχείρηση διάσωσης δύο ατόμων γαλλικής υπηκοότητας, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο φαράγγι του Ενιπέα, στον Όλυμπο συνέδραμαν drones του τμήματος πολιτικής προστασίας του  Δήμου Κατερίνης.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρηση, που ήταν απολύτως επιτυχής και συμμετείχαν πυροσβέστες – διασώστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, τη 2η και 8η Ε.Μ.Α.Κ. αντίστοιχα ζητήθηκε και η συνδρομή του Δήμου Κατερίνης για τον εντοπισμό των ορειβατών.
Όπως διευκρινίζει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος - υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας Δημήτρης Ντούρος: «Ως υπεύθυνος πολιτικής προστασίας και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λιτόχωρου. Ειδικότερα δώσαμε εντολή και κινήθηκαν ταχύτατα οι συνεργάτες του δήμου με τα drones για να δοθεί συνδρομή στην πυροσβεστική υπηρεσία και  στις ομάδες που έκαναν τις έρευνες, με τα εναέρια μέσα που διαθέτει ο Δήμος μας ώστε να εντοπιστούν οι ορειβάτες. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο Δήμος μας  είναι ένας από τους ελάχιστους ανά την Ελλάδα, που διαθέτει drones και 16 έμπειρους πιστοποιημένους χρήστες αυτών,  με έμφαση στις ανάγκες του τμήματος πολιτικής προστασίας».
 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός του Δήμου Κατερίνης δύναται να αξιοποιηθεί  εκτός από αντίστοιχες  έρευνες διάσωσης και κατά τη διάρκεια έντονων φαινομένων, καθώς και μετά για την άμεση αποτύπωση και καταγραφή της κατάστασης, προκειμένου να λαμβάνονται όλα  τα απαιτούμενα μέτρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου