Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

"Υπάρχει εναλλακτική πορεία για την Ελλάδα"...


...λέει ο Βαρουφάκης...
Τους λόγους για τους οποίους επιδιώκει να εισέλθει το ΜέΡΑ25 στη Βουλή, εξήγησε ο γραμματέας του κόμματος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. 

Μιλώντας από την Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σε δημοσιογράφους, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ο λόγος που θέλουμε να μπούμε στη Βουλή είναι γιατί κρίνουμε πως τίποτα δεν εξαθλιώνει ψυχικά και σωματικά ένα λαό περισσότερο από την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που ξέρει ότι τον γονατίζει. Αυτή είναι η κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Και συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις, σχέδιο νόμου, για τα "κόκκινα δάνεια", για τη δημόσια περιουσία, να τους δείξουμε ότι υπάρχει εναλλακτική, ότι δεν είμαστε καταδικασμένοι είτε να λέμε "ναι" σε όλα στην τρόικα ή απλά να διαδηλώνουμε στους δρόμους με συνθήματα, τα οποία στερούνται προγραμματικής βάσης».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματός του, σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους του «μνημονιακού τόξου», όπως τους χαρακτήρισε. Διευκρίνισε ότι δεν είναι υπέρ του Grexit, επειδή «έχουμε χάσει πολλούς φίλους στην Αριστερά γιατί δεν το προτείνουμε, αλλά θεωρούμε ότι να έχουνε φύγει όλοι οι νέοι, είναι το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα».

Τόνισε ότι «θέλει αρετή και τόλμη η ευημερία του λαού μας» και συμπλήρωσε ότι το ΜέΡΑ25 «αυτό θα εκφράσει με προγραμματικό λόγο, με την υπεύθυνη ανυπακοή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε».

«Η παρασιτική ολιγαρχία της Ν.Δ.»
Εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και της «νέας κυβέρνησης» που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές, την οποία χαρακτήρισε ως «παρασιτική ολιγαρχία που θα χτίσει πάνω στο 4ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως είπε, «είναι ξεκάθαρο» τι κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου: «Θα είναι μία κυβέρνηση της Ν.Δ... που θα στραφεί με τις πολιτικές της εναντίον της πλειοψηφίας αυτών που θα την ψηφίσουν. Είναι μία ρεβανσιστική φατρία στη Νέα Δημοκρατία, που ηγείται αυτή τη στιγμή, που θέλει να χτίσει μία παρασιτική, παλαιοκρατική ολιγαρχία...».

«Το ΜέΡΑ 25 έχει κηρύξει ένα μονο-μέτωπο ανένδοτο αγώνα αντίστασης απέναντι σε αυτή την παρασιτική ολιγαρχία που η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη θα χτίσει πάνω στο 4ο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Οι υπόλοιπες δυνάμεις δε μας αφορούν», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Χαμένη η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ»
Για ακόμα μια φορά, ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι μία ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη.

«Μετά τις ευρωεκλογές κάποιοι φίλοι-σύντροφοι από το ΣΥΡΙΖΑ στεναχωρήθηκαν όταν είπα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη. Σύντροφοι, μην πυροβολείτε τον ταχυδρόμο», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι ψήφος είναι χαμένη για τους εξής τρεις λόγους:

«Πρώτον, αν εμείς θα κλείναμε σήμερα το ΜέΡΑ 25 και λέγαμε όλοι, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ, για να μην βγει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα κάναμε τη διαφορά, γιατί η διαφορά είναι 10%, εμείς είμαστε κόμμα του 3% και έτσι δεν θα δούλευε. Και δεν θα δούλευε γιατί κάθε μνημόνιο τρώει έναν πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας πέρασε δύο μνημόνια, το 3ο και το 4ο, τι περίμενε, ότι θα ξεπεράσει το χρυσό κανόνα αυτό της μνημονιακής Ελλάδας;»
«Ο δεύτερος λόγος είναι ότι για να ψαλιδιστεί η αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, είναι να μπει το ΜέΡΑ 25 στη Βουλή. Όποτε όποιος δεν θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ, πρέπει να ψηφίσει ΜέΡΑ 25.»
«Τρίτον, οι βουλευτές, οι σύντροφοί μας του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα λένε στη Βουλή από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι θα λένε στους υπουργούς της ΝΔ; Θέλω πίσω το ΕΚΑΣ, τα τρένα, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, γιατί μας έχεις αυτά τα "ματωμένα" πλεονάσματα της λιτότητας; Θα γυρνάνε εύλογα οι υπουργοί της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης και θα λένε: "μα, εσείς τα κάνατε".»
Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε ότι το ΜέΡΑ25 είναι το «μοναδικό μέτωπο» που μπορεί να «δώσει τον αγώνα εναντίον της νέας παρασιτικής ολιγαρχίας της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς δεν αντιδικούμε με κανέναν με τον οποίο έχουμε συμπορευτεί έστω και μια στιγμή. Είτε έγινε μνημονιακός, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε παρέμεινε αντιμνημονιακός εκτός Βουλής. Εμείς τους αγκαλιάζουμε όλους και προβάλουμε τον προγραμματικό μας λόγο, το "όχι" του Ιουλίου του 2015 θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή μέσα από το ΜέΡΑ 25».

Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε επίσης:

«Είμαστε το μοναδικό κόμμα πέραν από το μνημόνιο, έχουμε οικολογική πολιτική, επενδυτική, είμαστε οι μόνοι που ερχόμαστε σε ρήξη με τους υδρογονάνθρακες, με τις εξορύξεις, με τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, είμαστε το μοναδικό "πράσινο" κόμμα στην Ελλάδα, είμαστε το μοναδικό αντιμνημονιακό κόμμα στην Ελλάδα, είμαστε το μοναδικό κόμμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο ψαλιδίζοντας την αυτοδυναμία του, αλλά ταυτόχρονα, καταθέτοντας σχέδιο νόμου.»

»Εν τέλει η 7η Ιουλίου δίνει στον ελληνικό λαό ίσως την τελευταία του ευκαιρία να βάλει τέλος στη διαδικασία ερημοποίησης στη χώρα. Είμαστε ριζοσπαστικά ευρωπαϊστές, είμαστε ριζοσπαστικά ανθρωπιστές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου