Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτινή ατμόσφαιρα, κέφι και χορός στις Γωνιές των Χριστουγέννων


 

Με χορό, τραγούδι και άκρως γιορτινή ατμόσφαιρα συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στις όμορφες Γωνιές των Χριστουγέννων, στον Δήμο Κατερίνης, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στις κεντρικές πλατείες και τον πεζόδρομο με διαδραστικά παραμύθια, θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα ενώ τις βραδινές ώρες τη σκυτάλη πήραν μουσικά σχήματα. Στον Καπνικό Σταθμό, στη γωνιά του Χωριού του Κόσμου, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν κουκλοθέατρο, παραδοσιακούς χορούς και χορωδιακές μελωδίες.


Το έθιμο της «Καμήλας» από τη Θρακική Εστία Κατερίνης
Το έθιμο της «καμήλας» παρουσίασε η Θρακική Εστία Κατερίνης, το  πρωί του Σαββάτου, στη Γωνιά των Ευχών, στην Πλατεία Μακεδονίας, ενώ ακολούθησε ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι με τους Γιώργο Νταβλιάκο (γκάιντα), Γιώργο Δρικούδη (ακορντεόν) και Γιάννη Μαυρίδη (κρουστά).
Μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν τα θρακιώτικα έθιμα, γέλασαν με τα καμώματα της «καμήλας» και χόρεψαν σε θρακιώτικους ρυθμούς. Η παρουσίαση της «καμήλας» ξεκίνησε στον κεντρικό πεζόδρομο και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Μακεδονίας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Κώστας Γραμματικόπουλος απευθύνοντας θερμές ευχές στους Δημότες για Υγεία και Ευημερία.

Μουσικές βραδιές στο κέντρο της Κατερίνης
Το βράδυ, στο μαγευτικό σκηνικό των Χριστουγεννιάτικων γωνιών, τη σκυτάλη πήραν μουσικά σύνολα. Συγκεκριμένα, στη Γωνιά των Ευχών, στην πλατεία Μακεδονίας, οι δημότες απόλαυσαν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια από τη Μαριάννα Δημούση και την Μαρία Μπλάνα. Μαζί τους στη σκηνή ήταν οι Θανάσης Κιτσούλης στην κιθάρα και το μπουζούκι, ο Γιώργος Στοφορίδης στην κιθάρα, και ο Θάνος Κουλιανόπουλος στα κρουστά. Τη συναυλία άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ Νίκος Κατανάς ο οποίος, αναφερόμενος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, τόνισε ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους είναι ημέρες χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας για όλους.
Την ίδια ώρα, στη Γωνιά των Παραμυθιών, στην Πλατεία Δημαρχείου, σε πιο μοντέρνους ρυθμούς, από Hip Hop και Trap μέχρι House και EDM, η νεολαία είχε το δικό της πάρτι. Πρωταγωνιστές στη σκηνή ήταν  οι Party less: ο Μάριος Δημητρίου,Dj, και ο Γιάννης Πλιάφας στα Drums.

Καπνικός Σταθμός – η Γωνιά του Χωριού του Κόσμου
Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα και στο Χωριό του Κόσμου, στη φιλόξενη γωνιά του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν στην παραμυθούπολη το κουκλοθέατρο «Ντενεκεδούπολη» με τις Στέλλα Γίδαρη, Αθηνά Ξάφη και Τάνια Παπαχρήστου. Στον αύλειο χώρο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια, να απολαύσουν την παρέα γύρω από τις φωτιές και το πέταγμα του αερόστατου από τον Ηλία Τσολακίδη. Στην συνέχεια, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Σβορώνου, «Ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ» παρουσίασε χορευτικά από όλα τα τμήματά του. Η βραδιά ολοκληρώθηκε στο «Αράνι» με εξαιρετικές μελωδίες από την Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καραμούζα.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου