Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ




Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, κατά την περίοδο των Θεοφανείων, θα χοροστατήσει και θα ιερουργήσει, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


·       Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, 8.00-9.30 το βράδυ, θα χοροστατήσει στην Προεόρτια Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Κατερίνης.
·       Την παραμονή των Θεοφανείων, Κυριακή 5 Ιανουαρίου, 7.30-11.00 το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Αρωνά, όπου θα τελέσει και τον προεόρτιο Μέγα Αγιασμό.
·       Την ίδια ημέρα, 6.00-8.00 το πρωί, θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης.
·       Την ίδια ημέρα, 9:00 βράδυ-1:00 ξημερώματα, θα προεξάρχει του Όρθρου, του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων και της Θ. Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Κατερίνης.
·       Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, 10:00-11:30 το πρωί, θα τελέσει τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο παρακείμενο λιμάνι.
·       Την ίδια ημέρα, 13:00-14:00 το μεσημέρι, θα προεξάρχει της Λιτανείας και της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας.
·       Την ίδια ημέρα, 6:00-8:00 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Λόφου.
·       Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου, 7:30-10:30 το πρωί, θα ιερουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Κάτω Αγιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου