Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Ο Παρφές (της συγγραφέα Σοφιάννας Παϊδούση)... unplugged στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου!


Ο Παρφές έκανε χριστουγεννιάτικη στάση, με το έλκηθρο της διαφορετικότητας, για τρίτη φορά φέτος, στον Καπνικό Σταθμό και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, μαζί με την "πνευματική" του μητέρα, συγγραφέα Σοφιάννα Παϊδούση.
Οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του, είχαν την ευκαιρία, Παραμονή των Χριστουγέννων, ν’ ακούσουν, σε μια… unplugged εκτέλεση, ορισμένες από τις αμέτρητες περιπέτειές του από τον Βόρειο Πόλο μέχρι... την Κατερίνη, με τις υπέροχες φωνές εξαιρετικών ερασιτεχνών κι επαγγελματιών από την Πιερία και την υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί είναι σημαντικό να εκπαιδευτούμε όλοι από μικρή ηλικία να μάθουμε ν’ ακούμε, αλλά και να συνεργαζόμαστε... Άλλωστε, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, ότι μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα...
Εκτός από την αφήγηση, τα παιχνίδια γνωριμίας με τη χειροποίητη αυθεντική κούκλα του Παρφέ, τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες, με δόσεις θεατρικού παιχνιδιού, τις προφορικές νότες δημιουργικής σκέψης και το τραγούδι, οι φίλοι του Παρφέ έγιναν μέρος της ιστορίας, προσθέτοντας το δικό τους χρώμα στην αρχή και στο τέλος της, γιατί.. οι περιπέτειες του καθενός είναι πάντα διαφορετικές και γι’ αυτό μοναδικές.
Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα, έγιναν την Παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2019, στη φιλόξενη αυλή... των Παραμυθιών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου.
To μεγάλο ταξίδι του Παρφέ από τον Βόρειο Πόλο, αντίστοιχο με αυτό του Αη Βασίλη, μετά τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, το Λιτόχωρο και τον Κορινό Πιερίας, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, τα Γιαννιτσά, τη Βέροια, την Κέρκυρα και την Κατερίνη, θα συνεχιστεί με περισσότερες πατημασιές... στο χιόνι και μετά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με επόμενη στάση τη Δράμα! Xρόνια πολλά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου