Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟ «ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  
Το έργο «Χριστός Γεννάται», μια μουσική εξιστόρηση της Θείας Γέννησης, διανθισμένη με Ευαγγελικά κείμενα, αλλά και τη Χριστουγεννιάτικη σουίτα με κλασικά ακούσματα των ημερών, καθώς και έργα φωνητικής τέχνης όπως κλασσικές άριες από ορατόρια και όπερες αλλά και αποσπάσματα σύγχρονης δημιουργίας του μιούζικαλ και της ποπ, περιελάμβανε η συναυλία που παρουσίασε στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης η χορωδία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

  Η συναυλία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2019 στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων  εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαγκαδά και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.
  Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, τόνισε: «Έζησα στην Κατερίνη και γνωρίζω προσωπικά την Εστία Πιερίδων Μουσών, με το πολυσήμαντο και πολυετές έργο  στον πολιτισμό και τις τέχνες. Σας ευχαριστώ για την τιμητική σας παρουσία, όπως επίσης ευχαριστώ και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας για την συνεργασία και υποστήριξη. Η γέννηση του Χριστού μας φέρνει το μήνυμα αγάπης, ελπίδας, αλληλεγγύης, χαράς και προ πάντων αυτογνωσίας. Εύχομαι ένα ελπιδοφόρο 2020.» 
  Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιελάμβανε την Χριστουγεννιάτικη σουίτα την οποία απέδωσε το κλιμάκιο της ορχήστρας μιουζικάρτ του νέου Ωδείου Κοζάνης αποτελούμενο από τους: Γεώργιος Σιώζος-φλάουτο, Ανδρέας Βρόντζος-βιολί, Αθανάσιος Γκλούμπος-βιολοντσέλο, Μαρία Καραγιάννη-βιόλα.
  Στη δεύτερη ενότητα, αυτή των έργων φωνητικής τέχνης, με την Κατερίνα Ελενίδου στο πιάνο, εμφανίστηκαν οι: βαρύτονοι, Ευθύμιος Μαυρίδης και Δημήτριος Χωνός καθώς και η σοπράνο, Μαρία Βούλγαρη.
  Το καλλιτεχνικό μέρος έκλεισε με την χορωδία της Εστίας που απέδωσε το έργο «Χριστός Γεννάται» σε διδασκαλία και μουσική διεύθυνση, Ευθύμιου Μαυρίδη και σε ανάγνωση των Ευαγγελικών κειμένων από τον Περικλή Χατζηγιάννη, ο οποίος παρουσίασε παράλληλα και το θεματολόγιο της συναυλίας. 
  Τη χορωδία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, συνόδευσε κλιμάκιο της ορχήστρας μιουζικάρτ του νέου Ωδείου Κοζάνης υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Καραγιάννη. 
  Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις ευχές, τα συγχαρητήρια και τα επαινετικά σχόλια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη. Ακολούθησε η αναφορά στο πλαίσιο και την προοπτική ευρύτερων συνεργασιών καθώς και ευχών από τον πρόεδρο της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, Γρηγόρη Μιτσοκάπα, ενώ η έφορος χορωδίας της Εστίας, Μαρία Βούλγαρη, παρέδωσε από μέρους του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου στον Δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, μέρος των επιστημονικών εκδόσεων από τα ιστορικά συνέδρια της Ε.Π.Μ. Κατερίνης.
  Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι: Νικόλαος Αναστασιάδης-Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γεώργιος Προκοπίδης-Δημοτικός Σύμβουλος, Αστέριος Καραγιοβάνης-πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά, η σύζυγος του Δημάρχου, Αλεξία Ντίνα, η ειδική σύμβουλος Λαγκαδά, Αννίτα Αλβανού, κ.α.
  Μέρος της συναυλίας καλύφθηκε φωτογραφικά από το γραφείου τύπου της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.











 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου