Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΧΕΠΑ» ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

 

  Στο νησί των Φαιάκων πραγματοποιήθηκε το διήμερο 19 και 20 Ιουνίου 2021 το 22ο Εθνικό Συνέδριο της Περιφέρειας Ελλάδος AHEPA DISTRICT-25, με τη συμμετοχή συνέδρων από τα Ελληνικά τμήματα.

  Το τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς-39» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ εκπροσώπησαν στις εργασίες, ο πρόεδρος

Δρ Παναγιώτης Ταρενίδης και το μέλος Βασίλειος Παπαδόπουλος. Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα  στον αίθριο χώρο της δημοτικής πινακοθήκης Κέρκυρας, στον κήπο του λαού, ενώ οι συνεδριακές διαδικασίες στην Ιόνιο Ακαδημία , το πρώτο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα .

   Όπως γνωστοποιήθηκε από τους διοργανωτές, φέτος επιλέχθηκε το επτανησιακό νησί, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο πρόσωπο του πρώτου κυβερνήτη της χώρας και γνήσιου τέκνου της διασποράς, του Κερκυραίου Ιωάννη Καποδίστρια. Με το συμβολισμό αυτό  τιμάται η προσφορά και η θυσία των Ελλήνων ανά την υφήλιο ιδίως φέτος με την ευκαιρία του εορτασμού 200 χρόνων από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821.

  Στα ενενήντα εννέα χρόνια της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, το έργο και η κοινωνική συνεισφορά της έχουν ταυτιστεί με παρουσία στον εθελοντισμό, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, διαδικασίες που βοηθούν κατά επέκταση τις τοπικές κοινωνίες.

  Τον επόμενο μήνα και με αφορμή την επετειακή χρονιά των δύο αιώνων της Ελληνικής εθνεγερσίας, θα διεξαχθεί στην Αθήνα και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το ενενηκοστό ένατο Διεθνές Συνέδριο.

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

  Το σημαντικό για την Πιερία, ανακοινώθηκε με τη λήξη των φετινών εργασιών της Κέρκυρας. Συγκεκριμένα, ότι το επόμενο Εθνικό Συνέδριο το οποίο εκ των πραγμάτων χαρακτηρίζεται επετειακό λόγω της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την ίδρυση της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ (1922-2022), θα φιλοξενηθεί στην Πιερία με το σημαντικότερο brand name του Ελληνισμού, τον Όλυμπο.

  Ιστορικά, η ομογενειακή οργάνωση ΑΧΕΠΑ, ιδρύθηκε το έτος 1922 στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με σκοπό τον αγώνα για την ενσωμάτωση των Ελλήνων στην αμερικανική κοινωνία και τα πολιτικά τους δικαιώματα, κατά την περίοδο ακμής των φυλετικών διακρίσεων, του φανατισμού και του μίσους.

 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου