Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Διαγόρας Στεφανοβίκειου-Ποσειδώνας Μηχανιώνας 1-2

 https://www.youtube.com/watch?v=MU1631N09YQ&t=35s

Toυ δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση

«Στεφάνι ανόδου» έβαλε ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας στο Στεφανοβίκειο επικρατώντας του τοπικού Διαγόρα με 2-1, στην 3η αγωνιστική των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Football League, σε μια δραματική αναμέτρηση με επίμαχες φάσεις και χιτσκοκικό φινάλε.

Οι γηπεδούχοι, του Στέλιου Αρσένου, ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο από το ξεκίνημα και προϊόντος του χρόνου ανέβαζαν στροφές και γίνονταν πιο απειλητικοί για την εστία του Συλλέκτη. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, κατάφεραν, στη δεύτερη τελική τους στην εστία, λίγο μετά το μισάωρο, να εκμεταλλευτούν κακή συνεννόηση του αμυντικού Ναουμίδη με τον τερματοφύλακα Αποστολίδη του Διαγόρα και να ανοίξουν το σκορ, με τον Χατζηβασιλειάδη, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, θέτοντας, παράλληλα, διαφορετικά δεδομένα στον αγώνα. Είχε προηγηθεί, μεταξύ άλλων, η διπλή χαμένη ευκαιρία του Διαγόρα με τους Ναουμίδη και Κουβελά και η αντίστοιχη του Μπλέντι, όπως και η «επίμαχη φάση της χρονιάς» Νο2 (και μία περίπτωση υπόδειξης offside), με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για την επίδειξη κίτρινης κι όχι κόκκινης κάρτας σε ποδοσφαιριστή του Ποσειδώνα για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή («μπουνιά τον έδωσε», «ρέφερι, αυτό είναι κίτρινη;»)
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ποσειδώνας, με εμφανώς ανεβασμένη ψυχολογία, προσπάθησε να επικρατήσει στον χώρο του κέντρου και να βγει στις αντεπιθέσεις για να κλειδώσει το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι, όμως, επέδειξαν αγωνιστικό σθένος και υπερέβαλαν εαυτούς, επιτυγχάνοντας να ισοφαρίσουν με τον Μπλέντι, από υποδειγματική ασίστ του αρχηγού, δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, βάζοντας κυριολεκτικά «φωτιά» στην αναμέτρηση.
Το παιχνίδι πήρε «άγρια ομορφιά», με τους γηπεδούχους να πιστεύουν στην ολική ανατροπή που θα τους έδινε προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους, αλλά ο Γιαννούσης, της Μηχανιώνας, με κεφαλιά ασίστ -λίγο πριν τη λήξη, τη στιγμή που ο Διαγόρας πίεζε για το δεύτερο γκολ-, έστρωσε στον Βασαΐτη, που κεραυνοβόλησε τον Αποστολίδη για το τελικό 2-1.
Ηighlights:
οι φίλαθλοι των γηπεδούχων στις κερκίδες και περιμετρικά του γηπέδου, από ένα χωριό 1500 κατοίκων, ημέρα Κυριακή, τέλη Ιουνίου, με συνθήκες απόλυτου καύσωνα και τη μισή σχεδόν Θεσσαλία να έχει... μετακομίσει στη Νότια Πιερία, συνιστούν ένα επίτευγμα, άξιο καταγραφής, με το επιπρόσθετο στοιχείο της έλλειψης εντοπιότητας των ποδοσφαιριστών να μην επηρεάζει την αγάπη και το πάθος των ανθρώπων για την ομάδα, στοιχείο που χαρακτηρίζει πάντως και τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Διαγόρα,
το old school ποδοσφαιρικό γήπεδο στο Στεφανοβίκειο, με κερκίδες καθήμενων και από τις δύο πλευρές του γηπέδου, στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου και ο αγωνιστικός χώρος, που πριν δύο χρόνια δε θύμιζε σε τίποτα τη σημερινή του εικόνα, γεγονός που πιστώνεται, σε κάθε περίπτωση, στους ανθρώπους της ομάδας,
οι επίμαχες φάσεις, οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για τις διαιτητικές αποφάσεις και τη συμμετοχή του βοηθού («για σένα θα χάσουμε την άνοδο»), οι πανηγυρισμοί των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων στο γκολ του Στεφανοβίκειου,
το γκολ-"μισή άνοδος" του Νίκου Βασαΐτη της Μηχανιώνας, λίγο πριν τη λήξη,
η πρόσφατη μετατροπή του Στεφανοβίκειου σε απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση ελικοπτέρων, σήμα κατατεθέν, άλλωστε, της περιοχής, με υπέρμαχους και πολέμιους (σ.σ. το σημειώνουμε για να σας προλάβουμε...)
η παρουσία στο γήπεδο του Πάτερ-Φάνη στο γήπεδο, του πιο πιστού και αναγνωρίσιμου φιλάθλου του Ρήγα Φεραίου (σ.σ. που αγωνίζεται, πλέον, στα τοπικά πρωταθλήματα της Μαγνησίας), που μας έκανε να νοσταλγήσουμε το παρελθόν, (Διαβάστε το αντίστοιχο θέμα, που αναδείξαμε πριν τέσσερα χρόνια και έκανε αίσθηση πανελλαδικά)

last, but not least, oι γυναικείες παρουσίες στο γήπεδο του Στεφανοβίκειου με άρωμα... celebrity, που μπορούν να κάνουν τον Διαγόρα ποδοσφαιρικό trend (σ.σ. εσείς τώρα νομίζετε ότι δε σοβαρολογούμε...)
Μan of the match: ο Νίκος Βασαΐτης, της Μηχανιώνας, με το χρυσό γκολ που πέτυχε σε καθοριστικό χρονικά σημείο, παίρνοντας και τα extra credits για τον πανηγυρισμό... κατοστάρη, με και χωρίς φανέλα, με τελικό σημείο... τερματισμού τους φιλάθλους του Στεφανοβίκειου (σ.σ. το λες και προκλητικό, τρόπον τινά...)
Yellow card: στις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών στο Στεφανοβίκειο κι όχι μόνο, γιατί «σήμερα φυσάει και λίγο, μια χαρά είναι...»
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου