Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Συνάντηση εργασίας του προέδρου της Λ.Ε. του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Αστέριος Μπουσνάκης: Ο σχεδιασμός μας, για τη δημιουργία δυναμικής προοπτικής εξέλιξης του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας συνεχίζεται

Συνάντηση εργασίας με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ), Ευάγγελο Κυριαζόπουλο είχε χθες στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Αστέριος Μπουσνάκης. Στη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν στο επίκεντρο προβλήματα, ανάγκες και προοπτικές, που αφορούν τα λιμάνια  της Πιερίας

.

Παράλληλα, ο κος Μπουσνάκης ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες του εν λόγω Υπουργείου, για την πορεία εξέλιξης μίας σειράς σημαντικών ζητημάτων όπως: Η ανέγερση νέου Λιμεναρχείου στο Λιμάνι Παραλίας. Το θέμα, όπως τονίσθηκε είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης έγκρισης μελέτης.

Επιπλέον, η πορεία των μελετών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, καθώς επίσης και η πρόταση του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας για συμμετοχή του στο πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ», του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάπλαση και τη δημιουργία νέων κρηπιδωμάτων στο Λιμάνι Αλυκών Κίτρους. Επίσης, τέθηκαν υπόψη του κου Κυριαζόπουλου, αιτήματα των αλιέων για το Λιμάνι της Γρίτσας.

Τέλος, από τον κο Μπουσνάκη συζητήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας και οι συμβάσεις του τουριστικού καταφυγίου Πλαταμώνος και ζητήθηκαν σχετικά στοιχεία.

Ο Γ.Γ., ο οποίος έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για τα προβλήματα, αποδέχτηκε την πρόσκληση του κου Μπουσνάκη,  για επιτόπια  επίσκεψη σε όλα τα Λιμάνια ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Λ.Ε. του Λιμενικού Ταμείου, Αστέριος Μπουσνάκης: «Στο Λιμενικό Ταμείο Πιερίας έχουμε θέσει στόχους και τους διεκδικούμε μεθοδικά, βήμα – βήμα. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κο Κυριαζόπουλο, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΝΑΝΠ, για την εποικοδομητική συνάντηση εργασίας που είχαμε. Ο σχεδιασμός μας, για τη δημιουργία δυναμικής προοπτικής εξέλιξης του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας συνεχίζεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου