Υλικά
- 300 γρ. πένες
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρά κοπανισμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 4 πράσινες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε χοντρά καρέ
- 20 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
- 4 κουτ. σούπας ξίδι
- 4 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυμαριού ή ρίγανης, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας μαντζουράνας, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. αμύγδαλα λευκά, καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 – 3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, χοντροκοπανισμένα
- 1 κουτ. γλυκού μαυροκούκι (μοιάζει με το μαύρο σουσάμι και το βρίσκουμε σε όλα τα μπαχαράδικα· το αντικαθιστούμε με λευκό σουσάμι)
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1 λεπτό, για να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε ευκολότερα. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε πολύ μικρούς κύβους. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε για τουλάχιστον 30΄ για να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, τις ελιές, την κάππαρη, το ξίδι, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να μαριναριστούν. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό, τα αδειάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφαιρούμε από τη «σάλτσα» ντομάτας τη σκελίδα σκόρδου και προσθέτουμε το βασιλικό, το θυμάρι και τη μαντζουράνα. Αδειάζουμε στα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε τα αμύγδαλα και το μαυροκούκι και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου