Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Λινγκουίνι με γαρίδες, καραβίδες και σάλτσα ντομάτας

 

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 20 ml από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπερίτσες και τον κρόκο Κοζάνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένο σκεύος, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  3. Στο μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό τους.
  4. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε 40 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σκόρδα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  5. Μόλις το λάδι ζεσταθεί και αρωματιστεί, αφαιρούμε τα σκόρδα και ρίχνουμε στο τηγάνι τις καραβίδες και τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 1/2 - 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα θαλασσινά και τα αφήνουμε σε πιατέλα. Ρίχνουμε στο σκεύος τα λινγκουίνι, το βούτυρο, τον μαϊντανό και το μισό ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε ή σείουμε το σκεύος.
  7. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσαμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο από το νερό που αφήσαμε στην άκρη από το βράσιμο των ζυμαρικών, ώστε η σάλτσα να γίνει όσο ζουμερή θέλουμε.
  8. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα τις καραβίδες και τις γαρίδες, με το ζουμάκι τους που έχει μείνει στην πιατέλα, και ανακατεύουμε.
  9. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

*Στις καραβίδες και στις γαρίδες μπορούμε να αφήσουμε τα κεφάλια και την ουρά για νοστιμιά και εμφάνιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου