Υλικά
Μερίδες: 4Για τα γιουβαρλάκια
Για τη σούπα
Γιουβαρλάκια
- Για τα γιουβαρλάκια κοτόπουλου με κάρι και ρυζομακάρονα, βρέχουμε με νερό τα χέρια μας και ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ για 2-3 λεπτά, με γρήγορες κινήσεις, για να μην κολλήσουν στα χέρια μας. Πλάθουμε γιουβαρλάκια σαν καρύδια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξουν.
Σούπα
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και το κάρι και ανακατεύουμε για να διαλυθεί το μπαχαρικό.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό, το κρεμμύδι και το πράσο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Αλευρώνουμε τα γιουβαρλάκια, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και τα βάζουμε προσεκτικά στον ζωμό.
- Μόλις ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα ρυζομακάρονα ή τον φιδέ και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
- Ρίχνουμε το μυρωδικό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου