Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Αιγινιακός-Καλλιθεακός Καλλιθέας 1-1

 https://www.youtube.com/watch?v=PBtTHrnLvpw&t=373s

Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (Κaterini Sport)

Με τα viral games να διαδέχονται το ένα το άλλο στο Ερασιτεχνικό (Πιερίας), τις προβολές να πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια, τις προσκλήσεις ομάδων και τα αιτήματα ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιρόφιλων να πολλαπλασιάζονται σε σημείο που να χρειαζόμαστε... γραμματέα, το «Viral της χρονιάς» Νο1 ήταν θέμα χρόνου και ήρθε με το... τρένο στο Αιγίνιο, στην άκρως επεισοδιακή ισόπαλη αναμέτρηση (1-1) του Αιγινιακού με τον πρωτοπόρο Καλλιθεακό Καλλιθέας, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας.
Οι δύο ομάδες, που συγκαταλέγονται στα φαβορί για την κατάληψη της προνομιούχου πρώτης θέσης για την άνοδο στην Α’ κατηγορία, μοιράστηκαν τους βαθμούς, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο πρώτο μόλις λεπτό του παιχνιδιού με τον Μπουντάνι και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν, εν είδει σχήμα κύκλου, στο τελευταίο λεπτό με τον Κυπαρίσση (1-1).
Καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού, πάντως, αποδείχθηκε η επίμαχη φάση του δευτέρου ημιχρόνου (με το σκορ στο 1-1), με πρωταγωνιστή τον Γκόγκο της Καλλιθέας, «με τα πόδια σου λέω πάει...», το μαρκάρισμα του οποίου στην αντεπίθεση των γηπεδούχων και η πειθαρχική επιβολή της κίτρινης κάρτας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, διαμαρτυριών, εντός κι εκτός του αγωνιστικού χώρου και ολιγόλεπτων διακοπών, με το καζάνι, πάντως, να βράζει μέχρι το τέλος κι ακόμη περισσότερο, για τον διαιτητή της αναμέτρησης και την απόφαση για τη μη αποβολή του ποδοσφαιριστή της Καλλιθέας.
Ο Αιγινιακός, του Γιώργου Ντάμτσιου, είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, με κύριο εκφραστή τον Φιρινίδη («μπράβο ρε Φίρι»), με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Οκουκτσόγλου να αποτρέπει, εκ νέου, την παραβίαση της εστίας του, σε τουλάχιστον δύο επικίνδυνες περιπτώσεις.
Στην επανάληψη, ο Αιγινιακός συνέχιζε να πιέζει για το δεύτερο γκολ, με την Καλλιθέα, του Παναγιώτη Κυπαρίσση, προϊόντος του χρόνου, να βρίσκει τα πατήματά της για να βγει στην αντεπίθεση, να κερδίζει έδαφος στον αγωνιστικό χώρο και να δημιουργεί προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Λίγο πριν τη λήξη, ο Κυπαρίσσης ήταν αυτός που με διπλή προσπάθεια, μετά από απόκρουση του Μοσχίδη σε πρώτο χρόνο, ισοφάρισε για την Καλλιθέα, δίνοντας νέα τροπή στα εναπομείναντα λεπτά των καθυστερήσεων.
Highlights: 
η επίμαχη φάση της κίτρινης κάρτας και ό,τι ακολούθησε, με προκλήσεις, αντιπαραθέσεις κι αψιμαχίες εκτός ορίων, με καροτσάκι και με... τρένο,  με τον διαιτητή να αποβάλλει τον προπονητή του Αιγινιακού και να επιχειρεί και δια της... κίτρινης οδού και κόκκινης οδού να κατευνάσει, εις μάτην, τα πνεύματα, με τη «βοήθεια» των βοηθών του, που εισέπραξαν, με τη σειρά τους, μερίδιο των αποδοκιμασιών (με αφορμή την καθυστέρηση στην εκτέλεση του άουτ του ποδοσφαιριστή Αλία της Καλλιθέας και τη διαιτητική διαχείριση) και μετά το τέλος του αγώνα προς τα αποδυτήρια,
οι διαμαρτυρίες και οι ατάκες των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων των γηπεδούχων στην κερκίδα, «θα τρελαθούμε; επειδή σε φώναξαν; θα χαζέψουμε εντελώς εδώ πέρα..., σιγά ρε, είσαι και αδικημένος..., αφού θέλει να  φάει κόκκινη, λέει...»
οι επικοί διάλογοι των φιλάθλων του Αιγινιακού με τον προπονητή της Καλλιθέας, την ώρα του αγώνα, μετά την επίμαχη φάση...
«δε ντρέπεστε λίγο, ντροπή ρε..., οι παίκτες σου πρέπει να σέβονται σ’ αυτήν την ηλικία, χτυπάνε το παιδί...»,
«εμένα γιατί με φωνάζεις, ρε φίλε; τον χτύπησε εν ψυχρώ;»
«δεν το είδες;»
«να τον βγάλει κόκκινη»
«βούλωσέ το καλύτερα..., πενήντα χρονών κι ούτε συγγνώμη το ζητάει το παιδάκι τώρα..., γυρίζουμε πενήντα χρόνια πίσω...»
οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων στο γκολ της ισοφάρισης,
Man of the match: ο σκόρερ της ισοφάρισης της Καλλιθέας Κυπαρίσσης, δικαιούται τον τίτλο για το καθοριστικό γκολ που σημείωσε, με δεδομένο και το timing και τη συνθήκη του αγώνα, μαζί με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Οκουκτσόγλου, η συμβολή του οποίου υπήρξε καταλυτική στη διατήρηση του αποτελέσματος,
Υellow card: στον αμείλικτο χρόνο που δε μας επέτρεψε να καταγράψουμε, για λίγα δευτερόλεπτα, το πρώτο γκολ (του Αιγινιακού), με το ξεκίνημα του παιχνιδιού (σ.σ. κοντεύουμε να σκάσουμε, δηλαδή...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου