Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 


Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της Πιερίας την απαράδεκτη μεθόδευση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΚ) να προχωρήσει σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση με ηλεκτρονικές διαδικασίες και μάλιστα αποκλείοντας, με το έτσι θέλω, τη συμμετοχή σε νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους του Συνδικάτου μας και άλλων Σωματείων και αντιπροσώπων.

Βάζοντας τη σφραγίδα της στο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη, την Πέμπτη 21 Οκτώβρη, η Διοίκηση έκλεισε το ΕΚΚ για τους εργαζόμενους, (όπως άλλωστε ανακοίνωσε την ίδια μέρα), και πραγματοποίησε μια από τις κορυφαίες διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος, ηλεκτρονικά, προσπαθώντας και με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει οτι θα κάνει οτι περνάει από το χέρι της προκειμένου να βάλει πλάτη στην άμεση εφαρμογή του νόμου που προβλέπει χτύπημα 

• στον ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, με απλήρωτα 10ωρα
• στη λειτουργία των συνδικάτωνμε φακέλωμα συνδικάτων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, κλπ
• στο απεργιακό μας δικαίωμα

Ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά

Η κατρακύλα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης δεν έχει τελειωμό. Αντί να οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων μέσα από ζωντανές, συλλογικές διαδικασίες, αντί να βγαίνει μπροστά εμπνέοντας και δείχνοντας το δρόμο της διεκδίκησης της ζωής που μας αξίζει, κρύφτηκε (αναρωτιόμαστε γιατί), πίσω από την οθόνη του υπολογιστή και πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση αντιπροσώπων για λίγους και εκλεκτούς.

Αλήθεια, γιατί η Διοίκηση του ΕΚΚ δεν επιτρέπει στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων (ως ανώτερο όργανο) να πάρει αποφάσεις, όπως προβλέπεται απο το καταστατικό; Γιατί κρατάει κλειστό το Εργατικό Κέντρο σχεδόν δύο χρόνια τώρα και αναγκάζονται διοικήσεις σωματείων να συνεδριάζουν στο πεζοδρόμιο κάθε βδομάδα; Γιατί ενώ η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα, τα κρούσματα σε χώρους δουλειάς και σχολεία αυξάνονται δραματικά, η Διοίκηση του ΕΚΚ κωφεύει;

Συνάδελφοι, έχει πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής. Δεν κρύβεται πλέον η γύμνια τους. Οι εργαζόμενοι τους πήρανε χαμπάρι και αυτός είναι ο λόγος που επιθυμούν διακαώς να τους απογοητεύσουν και να τους απομακρύνουν από τη ζωντανή συνδικαλιστική δράση. Δε θα τους περάσει. Τόσο οι αντιπρόσωποι, τίμιοι συνδικαλιστές, όσο και όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να παίξουν ενεργό ρόλο στο ξεσκαρτάρισμα του συνδικαλιστικού κινήματος και να μπούνε μπροστά για σωματεία που θα παλεύουν μέσα από ζωντανές και συλλογικές διαδικασίες για το δίκιο όλων των εργαζομένων. 

Δε θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

 

Διεκδικούμε:

 

▪ Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
▪ Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
▪ Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
▪ Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους
▪ Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. (Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων). Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο.
▪ Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.
▪ Επαναφορά των ποσοστών συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις που προβλεπόταν πριν το νόμο ΣΥΡΙΖΑ το 2018.
▪ Προστασία του απεργιακού δικαιώματος έναντι της απεργοσπασίας και απαγόρευση της ανταπεργίας (lockdown).
▪ Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί “άσκησης ψυχολογικής βίας” που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου