Υλικά
Μερίδες: για βαθύ πυρέξ 2½ λίτρων- Για το σουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και της σελινόριζας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε (δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να είναι ζεστός για να ψήσουμε το σουφλέ), ρίχνουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τις πολτοποιούμε.
- Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ ή ένα βαθύ πυρέξ περίπου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη μαντζουράνα, τον κόλιανδρο και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί.
- Σκορπίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου