Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 

Με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ»

  Η γνωστή πανδημία σαφώς επηρεάζει και τις εορταστικές εκδηλώσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, πέρα των άλλων προβλημάτων που ενέσκηψαν.

  Αυτό όμως δεν πτόησε τη διεύθυνση και τους εκπαιδευτές του 15ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σχολείου Κατερίνης, οι οποίοι εφαρμόζοντας την σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, προσπάθησαν και πέτυχαν με λιτό και κατανοητό τρόπο αλλά και γλαφυρότητα να καταστήσουν κοινωνούς τις μαθήτριες και τους μαθητές στο νόημα και τη σημασία της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

  Με αναφορές στο ιστορικό «ΟΧΙ» και απαγγελίες ποιημάτων,  τα παιδιά εντρύφησαν σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, κατανοώντας το ιερό δικαίωμα της ελευθερίας.

  Το τελετουργικό μέρος της σχολικής εορτής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ξεχωριστά σε κάθε αίθουσα, επιμελήθηκαν και συντόνισαν για τις τάξεις του Δημοτικού ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, Κωνσταντίνος Παπανικολάου και για τις αντίστοιχες του 15ου Νηπιαγωγείου Κατερίνης η Προϊσταμένη, Αικατερίνη Γελαστοπούλου.

  Τόσο η κ. Γελαστοπούλου, όσο και ο κ. Παπανικολάου αναφερόμενοι στη συμπλήρωση ογδόντα ενός χρόνων από το «Αλβανικό  Έπος» σταχυολόγησαν και επεξήγησαν στις αθώες και αγνές ψυχές των μαθητριών και μαθητών, τις ηρωικές στιγμές του πολέμου του ΄40, ευχόμενοι πλέον να απολαμβάνουμε μόνο ειρήνη, χαρές και ευημερία, τιμώντας και ενθυμούμενοι τους ήρωες της ιστορικής επετείου.

  Λόγω της γνωστής πανδημίας και των μέτρων προστασίας δεν επετράπη η παρουσία των γονέων και κηδεμόνων, καθώς επίσης και η φωτογράφιση των παιδιών με τον περιορισμό τω προσωπικών δεδομένων.

  Ο κ. Παπανικολάου και η κ. Γελαστοπούλου (φωτογραφία) αποχαιρετώντας τις μαθήτριες και τους μαθητές του 15ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Σχολείου Κατερίνης και με αφορμή τη φετινή επέτειο του «ΟΧΙ», τους ευχήθηκαν υγεία και καλή πρόοδο, διαβιβάζοντας παράλληλα στις οικογένειες τους και τις θερμότερες ευχές.

 

                 Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου