Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Σε αμπελώνες στην Βροντού η βουλεύτρια Ε.Σκούφα

 ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ! ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΡΚΗ ΒΑΘΜΟ!

Τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν στους αμπελώνες στη Βροντού και στην Δ.Ε Δίου οι ισχυρές βροχοπτώσεις, διαπίστωσε η κ. Σκούφα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ότανεπισκέφτηκε συνοδευόμενη από μέλη της Ο.Μ Βροντού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον Πρόεδρο της Βροντούς κ. Δημήτρη Κουρινιώτη τις πληγείσες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιοχές.

Η καταστροφή είναι σχεδόν ολοκληρωτική για τα σταφύλια της ποικιλίας Crimson. Οι αγρότες αναμένουν την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ ώστε να γίνει η εκτίμηση των καταστροφών και να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν κάποια από τα καλλιεργητικά έξοδα της νέας χρονιάς. 

Η κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα διαβεβαίωσετους καλλιεργητές ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όσο και η ίδια, παραμένουν σταθερά κι ενεργά στο πλάι των αγροτών, ενημέρωσε δε τους αγρότες για τις δικές της ενέργειες κι επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ.Τόνισε επίσηςότι το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και η ίδια θα συνεχίσουννα παρακολουθούν στενά το θέμα, ώστε ναπροβούν σε κατάλληλη χρονική στιγμή σε όλες τις απαιτούμενες (και κοινοβουλευτικά) ενέργειες. 

Υ.Γ Πληροφορηθήκαμε ότι και ο αντιπρόεδροςτου ΕΛΓΑ κ. Δούκας επισκέφτηκε την περιοχήστις 29 Οκτωβρίου. Ελπίζουμε πως αυτή τουλάχιστον η επίσκεψη κι επαφή του κ. Δούκα με τους αγρότες, να μην αποτελεί ακόμη μια “επικοινωνιακή φούσκα” άνευ πραγματικής ουσίας και στήριξης, σαν όλες αυτές στις οποίες η κυβέρνηση ΝΔ τείνει να συνηθίσει το σύνολο της ζώσας και πραγματικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Από τον κ. Δούκα, όλο τον ΕΛΓΑ και την κυβέρνηση αναμένουμε την πολυπόθητη και χρόνια αναμενόμενη αναδιαμόρφωση του κανονισμού του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΓΑ ώστε οι αποζημιώσεις να ανταποκρίνονται στο πραγματικό μέγεθος των ζημιών και να μην είναι συμβολικές και υποτυπώδεις. 

Να τονίσουμε επ ευκαιρία, μιας και ο κ. Δούκας είναι παράλληλα και γενικός διευθυντής στην ομάδα παραγωγών “Ιπποφαές Ελλάς”, ότι η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών προαπαιτεί μακρόπνοο εθνικό σχεδιασμό, επιστημονικές (εδαφολογικές, κλιματολογικές κλπ) μετρήσεις, και φυσικά αντίστοιχες γενναίες οικονομικές ενισχύσεις. Δεν μπορεί και δεν δικαιούται ο ίδιος, τυχάρπαστα και εντελώς ευκαιριακά να προτείνει στους πληττόμενους αγρότες να στραφούν στην καλλιέργεια ιπποφαούς, πράγμα που φημολογείται ότι έπραξε κατά την εν λόγω συνάντηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου