Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ στις 10:30 πμ.

 ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2022

«..Κάποτε αλλάζουν οι καιροί. Και οι ελπίδες των λαών ξεσπάνε..»

ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι 

Διανύουμε μια περίοδο όπου η ιμπεριαλιστές για μια ακόμη φορά σκορπούν τη δυστυχία και δολοφονούν τους λαούς για τα κέρδη τους. Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι η τυπική έναρξη ενός πολέμου με φόντο χρόνιους ανταγωνισμούς μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας,  των σφαιρών επιρροής.

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν τον πόλεμο, αφού έχουν γεμίσει την χώρα μας από άκρη σε άκρη με ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για:

• Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
• Να μη χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των μακελάρηδων
• Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις

Οι εργαζόμενοι είτε σε καιρό ειρήνης είτε σε καιρό πολέμου πληρώνουμε το τίμημα με μειώσεις μισθών, σκληρή φορολογία, αυξήσεις στην ενέργεια για να ανακάμψουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Δε δεχόμαστε νέες αιματηρές θυσίες για τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας.

Συνάδελφε συναδέλφισσα,

Την ίδια στιγμή που δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τις «ευλογίες» όλων των κυβερνήσεων, με τον κατώτατο μισθό καθηλωμένο κάτω από τα όρια της φτώχειας η κυβέρνηση μας συστήνει να κάνουμε υπομονή μέχρι να έρθει πάλι η ανάπτυξη. Πως να κάνουν υπομονή οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό που δουλεύουν σε δύο και τρία πόστα, χώρις διάλειμμα και με μισά ένσημα; Πως να κάνουν υπομονή οι βιομηχανικοί εργάτες που δουλεύουν 14 και 15 ώρες με ελλιπή μέτρα ασφαλείας και χωρίς ρεπό; Πως να κάνουν υπομονή οι εμποροϋπάλληλοι με το σπαστό ωράριο, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, τις διπλοβάρδιες την περίοδο των εορτών;

 

Να μπούνε οι δικές μας ανάγκες στο προσκήνιο

Δεν υπάρχουν σωτήρες για τον εργαζόμενο λαό. Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι με τους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

• Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων της  εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αφετηρία  την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 825 ευρώ
• Γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα 
• Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
• Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
• Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό-λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα,νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες, προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει. Τιμούμε τους αγώνες της τάξης μας! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά εως σήμερα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

10:30πμ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου