Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

«Ναι» του ΣτΕ στον εκσυγχρονισμό του γηπέδου της Τούμπας


 Με την «υπογραφή» του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει ο δρόμος για τα έργα εκσυγχρονισμού του γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, της Θεσσαλονίκης.

Το Ε΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά, μεταξύ άλλων, στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην επίμαχη περιοχή, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας, στη γνωμοδότηση τους, σημειώνουν ότι το επίμαχο Π.Δ. ανταποκρίνεται στις προβλεπόμενες απαιτήσεις του νόμου 4447/2016 καθώς με αυτό επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός  του γηπέδου του ΠΑΟΚ μαζί με τις συνοδευτικές εγκαταστάσεις του, ενώ ταυτόχρονα  πραγματοποιούνται αναπλάσεις στην περιβάλλουσα περιοχή.

Στην γνωμοδότηση τονίζεται ότι με το διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις  των FIFA/UEFA.

Παράλληλα, σημειώνεται πως η περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης αλλά και πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς η επισκεψιμότητα μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου