Υλικά
Μερίδες: 4- Για τα καλαμάρια γεμιστά αρχικά τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 120 ml από το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα καρεδάκια τομάτας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Μετά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τα αρωματικά και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5 - 6 λεπτά.
- Ρίχνουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
- Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο η γέμιση και να απορροφήσει τα υγρά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών.
- Ενώνουμε και τα κεφάλια των καλαμαριών στα σώματά τους με οδοντογλυφίδες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
- Τακτοποιούμε τα καλαμάρια σε μέτριο ταψί και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση στα ενδιάμεσα κενά.
- Περιχύνουμε με 150 ml νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε τα καλαμάρια γεμιστά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου