Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα καλαμάρια γεμιστά αρχικά τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε 120 ml από το ελαιόλαδο.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το καρότο για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα καρεδάκια τομάτας και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  4. Μετά, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά.
  5. Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τα αρωματικά και αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5 - 6 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι και ανακατεύουμε.
  7. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο η γέμιση και να απορροφήσει τα υγρά.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  9. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα σώματα των καλαμαριών.
  10. Ενώνουμε και τα κεφάλια των καλαμαριών στα σώματά τους με οδοντογλυφίδες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση.
  11. Τακτοποιούμε τα καλαμάρια σε μέτριο ταψί και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση στα ενδιάμεσα κενά.
  12. Περιχύνουμε με 150 ml νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.
  13. Ξεφουρνίζουμε τα καλαμάρια γεμιστά και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου