Διαδικασία
Ζωμός
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε 2 λίτρα νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Ξαφρίζουμε, για όσο χρειαστεί, και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, σουρώνουμε το ζωμό και τον κρατάμε ζεστό.
Μαγειρίτσα
- Ξεπλένουμε τα συκωτάκια και τα ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε άφθονο νερό που κοχλάζει.
- Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
- Σκουπίζουμε την κατσαρόλα, την αφήνουμε να κάψει σκέτη, σε μέτρια φωτιά, και καβουρδίζουμε το σύγλινο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το λάδι και τα ψιλοκομμένα κοτσάνια μαϊντανού και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα ξερά κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο και σοτά- ρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα συκωτάκια, σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας, και σβήνουμε με το κρασί.
- Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τόσο ζωμό ώστε να καλύψουμε όλα τα υλικά κατά 3-4 δάχτυλα.
- Ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το θυμάρι, τη δάφνη, το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και σιγομαγει- ρεύουμε για περίπου 40 λεπτά – η σούπα πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή.
- Ρίχνουμε τον τραχανά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
- Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο ακόμα ζωμό, γιατί θέλουμε τη σούπα ζουμερή
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Μεμια κουτάλα ρίχνουμε πολύ αργά στο αυγο- λέμονο περίπου το μισό ζουμί της σούπας, χτυπώντας διαρκώς, και αδειάζουμε το αυγο- λέμονο στην κατσαρόλα.
- Σείουμε το σκεύος για να ενωθεί το αυγολέμονο με το ζουμί και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα φύλλα μαϊντανού και το μάραθο.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
Σαλάτα
- Ανακατεύουμε σε μια σαλατιέρα πρασινάδες, μυρωδικά και μαραθόριζες.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Σκορπίζουμε το πορτοκάλι, το κουκουνάρι και το τυρί.
Ντρέσινγκ
- Χτυπάμε τα υλικά στο μούλτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου