Υλικά
Κομμάτια: 4-6- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Σε ένα φαρδύ μπολ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το μαχλέπι.
- Ζεσταίνουμε ένα φαρδύ και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σκέτο, και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το βούτυρο. Το αφήνουμε να λιώσει.
- Βουτάμε μία μία τις φέτες τσουρεκιού στο μείγμα γάλακτος που ετοιμάσαμε και τις βάζουμε ανά δύο στο καυτό βούτυρο.
- Τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να κάνουν χρυσαφένια κρούστα.
- Στραγγίζουμε τις αυγοφέτες σε χαρτί κουζίνας.
Μυστικά
Με τι τις σερβίρουμε
- Με πασπαλιστή καστανή ζάχαρη, που θα λιώσει ωραία στις καυτές φέτες.
- Με θυμαρίσιο μέλι και κανέλα ή με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
- Με φρέσκες φράουλες κομμένες σε φέτες.
- Με φέτες μπανάνας ανακατεμένες με λίγο τζίντζερ σε σκόνη και σταφίδες. Βάζουμε το μείγμα πάνω στις καυτές αυγοφέτες και περιχύνουμε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.
- Με «φλούδες» από γλυκιά γραβιέρα και λίγο θυμαρίσιο μέλι, πασπαλίζοντας στο τέλος με μαυροκούκι.
- Με φέτες από καπνιστό χοιρινό μπούτι και τριμμένη ξινομυζήθρα ή ανθότυρο ή ένα τυρί αλοιφωτό, όπως πρέντζα ή κατίκι ή γαλοτύρι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 168.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου