Υλικά για το πιλάφι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι λευκό, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. κάστανα βρασμένα, ψιλοκομμένα
- 400 γρ. 3αλφα Ρύζι τ. Αμερικής Parboiled
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- 1 λίτρο νερό
Υλικά για το σερβίρισμα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- σπόρια από 1 ρόδι
- 50 γρ. κουκουναρόσπορους, καβουρδισμένους
1) Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια-υψηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
2) Προσθέτουμε τα κάστανα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
3) Προσθέτουμε το 3αλφα ρύζι τ. Αμερικής Parboiled και το σοτάρουμε να καλυφθεί από το ελαιόλαδο, για 1-2 λεπτά.
4) Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
5) Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις σταφίδες.
6) Περιχύνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το το νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καλύπτουμε με καπάκι να σιγομαγειρευτεί το πιλάφι για περίπου 10-15 λεπτά.
7) Λίγο πρίν απορροφήσει όλα τα υγρά το πιλάφι, αποσύρουμε από τη φωτιά και φυλάμε καλυμμένο και ζεστό.
8) Σερβίρουμε το πιλάφι σε μπολ ή πιατέλα, πασπαλίζοντάς το με το μαϊντανό, τα ρόδια και τους κουκουναρόσπορους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου