Υλικά
Κομμάτια: 40Για την επικάλυψη
- Για τους κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης και τα χτυπάμε με το φτερό για περίπου 10 λεπτά, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε μέτρια προς δυνατή, μέχρι να φτιάξουμε μια λεία και πυκνή κρέμα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα και χτυπάμε ξανά για λίγο.
- Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε δύο δόσεις, χτυπώντας καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα πολύ εύπλαστο και μαλακό ζυμάρι.
- Πλάθουμε με το ζυμάρι περίπου 40 κουραμπιέδες στρογγυλούς, τους οποίους πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας ή, εναλλακτικά, τους δίνουμε το κλασικό μακρουλό σχήμα σαν μισοφέγγαρο.
- Τους αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τους ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 25-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.
- Τους ξεφουρνίζουμε και τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο και τους τυλίγουμε σε άφθονη άχνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 47.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου