Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Χαιρετιστήριο μήνυμα στους γιατρούς για το νέο έτος από την ΔΗΠΑΚ Ιατρών Πιερίας

 


Υποδεχόμαστε το 2023 με πίστη ότι σε αυτήν την αντι ιατρική επίθεση, οι γιατροί μπορούν να σταθούν όρθιοι και δυνατοί . Αυτή η αισιοδοξία διαφέρει από το << εμπόριο ελπίδας >> που καλλιεργούν άλλοι  . Πηγάζει  από την ανάπτυξη των αγώνων των γιατρών τη φετινή χρονιά  . Πηγάζει από την αγωνιστική διάθεση των γιατρών που φάνηκε και με την ενίσχυση της δύναμης της ΔΗΠΑΚ  , μέσα στα  σωματεία που δρουν  οι γιατροί . Πηγάζει από την αυξημένη δύναμη της ΔΗΠΑΚ και στον Πανελλήνιο Ιατρικό  Σύλλογο  (ΠΙΣ ) .

   Η χρονιά που φεύγει αφήνει το αποτύπωμα της στη ζωή των γιατρών . Και η επίθεση αυτή θα συνεχιστεί , όπως όλα δείχνουν , αμείωτα  και τη νέα χρονιά  .

   Στο ΔΣ του ΠΙΣ , οι παρατάξεις που πηγάζουν από τα κώματα ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ , τα βρήκαν και συγκρότησαν κοινό προεδρείο , άλλωστε δεν είχαν κάτι ουσιώδες να χωρίσουν .  Τα κόμματα από τα οποία πηγάζουν αυτές οι παρατάξεις  , έχουν κάτι κοινό . Δεν  διαφοροποιούνται από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Μήπως αυτές οι κατευθύνσεις δεν οδήγησαν   στη μείωση της χρηματοδότησης στην υγεία ; μήπως δεν αύξησαν την επιχειρηματική δράση στην υγεία  ; μήπως δεν περιόρισαν τις δωρεάν παροχές υγείας ; μήπως δε χρηματοδοτούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι υγείας μέσω ΣΔΙΤ;  Υπάρχει έστω και μία παράταξη από τις παραπάνω που διαφωνεί με αυτή την πολιτική;

   Ποιο από τα κόμματα ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ  ( και τις παρατάξεις που πηγάζουν από αυτά τα κόμματα ) θα παλέψει ενάντια : στους αναιμικούς << κλειστούς>>  προϋπολογισμούς   και στο << claw back>> που τσακίζει ιδιαίτερα τους μικρούς εργαστηριακούς γιατρούς ; Ποιος θα παλέψει ενάντια στην επιτροπή διαπραγμάτευσης τιμών και <<real time >> έλεγχο ;  Ποιος θα αντιταχθεί στα ποιοτικά κριτήρια που δίνουν σαφές  πλεονέκτημα στις αλυσίδες των διαγνωστικών , στις μεγάλες κλινικές  και γενικά  στους μεγάλους ομίλους υγείας ; Ποιος θα σταματήσει αυτό που λέμε << το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό >> , δηλαδή ποιος θα σταματήσει τους νόμους της αγοράς στην υγεία ;

   Η υγεία δεν είναι εμπόρευμα . Δε χωράνε οι νόμοι τις αγοράς στην υγεία .

   Η πανδημία έδωσε το μάθημά της , τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας .  Η κυβέρνηση όμως ετοιμάζεται  να κλείσει   νοσοκομεία , να συρρικνώσει  κλινικές, να συνεχίσει χωρίς προσλήψεις να δουλεύει με τους λεηλατημένους , κουρασμένους και με χαμηλούς μισθούς γιατρούς , που θα τους μεταφέρει πότε εκεί  και πότε εδώ .

   Ο σκοπός της είναι από τη μια να ενισχύσει τους μεγάλους ομίλους που λυμαίνονται  στο χώρο της υγείας  , και από την άλλη να απαλλαγεί το κράτος από τις δαπάνες για την υγεία .

   Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση όμως υπάρχει το θετικό μήνυμα . Αυξήθηκαν οι αγώνες που δίνουν οι γιατροί σε σωστή κατεύθυνση , και σε αριθμό και σε συμμετοχή. Η ΔΗΠΑΚ αύξησε τις δυνάμεις της  και θα παλέψει να οικοδομηθεί ένα αγωνιστικό κίνημα μαζί με άλλες δυνάμεις μέσα στο λαό . Ένα κίνημα που θα είναι ικανό να επιβάλλει λύσεις υπέρ του λαού , υπέρ των γιατρών .

   Με αγώνες θα πιάσουμε το << άπιαστο >> !

Συνάδελφοι καλοί αγώνες !

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Κατερίνη 31-12-2022                                                

                                                                                         ΔΗΠΑΚ Ιατρών Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου