Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ, οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τη μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα. Κόντρα σε όσα τους ψελλίζει ο κάθε “αρμόδιος”, δεν είναι κανονικότητα, οι εργαζόμενοι να μην παίρνουν το μισθό τους για 2-3 μήνες.

 

Αλήθεια, πόσο κανονικό είναι οι εργαζόμενοι να δουλεύουν και να μην πληρώνονται, με συνέπεια να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Πόσο κανονικό είναι να μην μπορείς αυτές τις γιορτινές μέρες να προσφέρεις ένα δώρο στα παιδιά σου; Πόσο κανονικό είναι να περιφέρονται Qatarαμένες βαλίτσες με εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν με τη βαρυχειμωνιά;

 

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά εμπαίζουν τους εργαζόμενους, κρατώντας τους ομήρους δημιουργώντας και με αυτόν τον τρόπο μια ρουσφετολογική δεξαμενή μέσα από την οποία επιδιώκουν να αντλήσουν ψήφους τάζοντας ανανέωση των συμβάσεων εργασίας. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

 

Οι εργαζόμενοι να μην καταπιούνε αμάσητο αυτά που τους σερβίρουν. Έχουν το δίκιο με το μέρος τους και την απόδειξη οτι μόνο μετά την προκήρυξη στάσης εργασίας είδανε στους λογαριασμούς τους ένα μέρος των δεδουλευμένων τους.

 

Μην αποδέχεστε συνάδελφοι τα σενάρια που λένε “έτσι κι αλλιώς θα πληρωνόσασταν, ήταν θέμα χρόνου”. Καμιά ανοχή στις φωνές που προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν οτι οι αγώνες είναι αναποτελεσματικοί. Η αγωνιστική σας στάση ήταν αυτήν που έφερε το αποτέλεσμα.

 

Είμαστε στο πλευρό σας μέχρι να ικανοποιηθεί το κάθε δίκαιο αίτημά σας. Παλεύουμε στο πλευρό σας για πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων εδώ και τώρα, καταβολή μισθοδοσίας κάθε μήνα χωρίς ούτε μέρα καθυστέρησης. Σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

 

Είμαστε στο πλευρό σας μέχρι την τελική νίκη.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου