Διαδικασία
Βασιλόπιτα
- Αποβραδίς μουλιάζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι στον χυμό πορτοκαλιού.
- Την επόμενη μέρα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το μαλακό βούτυρο, το μέλι, το ξύσμα και τους κρόκους.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τα κράνμπερι και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα (θα πρέπει να δημιουργούνται κορυφές, όταν ανασηκώνουμε τα χτυπητήρια του μίξερ).
- Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας καλά με μια μαρίζ.
- Ρίχνουμε το μείγμα της βασιλόπιτας σε μια αντικολλητική λυόμενη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Γλάσο
- Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο (αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χυμό, ενώ αν παραείναι αραιό βάζουμε λίγη άχνη).
- Περιχύνουμε την επιφάνεια της βασιλόπιτας, αφού κρυώσει καλά.
Διακόσμηση
- Στολίζουμε με τα κλαράκια δεντρολίβανου και τα κράνμπερι ή τα φραγκοστάφυλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου