Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Κοτόσουπα με ρύζι, αυγολέμονο

 


Υλικά

Μερίδες: 6

Για το αυγολέμονο

Διαδικασία

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 1.600 ml νερό. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
  2. Ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το ολόκληρο καρότο, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Με τρυπητή κουτάλα και μια πιρούνα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
  3. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε μπολ.Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
  4. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να γίνει.
  7. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.

Αυγολέμονο

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, να αφρατέψουν.
  2. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σταδιακά το 1/3 από τον ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο.
  3. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου