Υλικά
Μερίδες: 6Για το αυγολέμονο
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με 1.600 ml νερό. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, ξαφρίζοντας όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης και το ολόκληρο καρότο, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Με τρυπητή κουτάλα και μια πιρούνα μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε κατά μέρος σε μπολ.Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε.
- Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα μέχρι να γίνει.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σβήνουμε τη φωτιά, αφήνοντας την κατσαρόλα στο ζεστό μάτι.
Αυγολέμονο
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, να αφρατέψουν.
- Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σταδιακά το 1/3 από τον ζωμό της κατσαρόλας, μέχρι να ζεσταθεί το αυγολέμονο.
- Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και σείουμε για να ενσωματωθεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου