Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Σκορδομακάρονα

 


Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  500 γρ. σπαγγέτι Νο 10
  •  4-8 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (ανάλογα με τα γούστα μας)
  •  50 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή 2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη
  •  1 κουτ. σούπας καυτερό μπούκοβο (προαιρετικά)
  •  3 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  •  20-30 φυλλαράκια λουίζα, ψιλοκομμένη ή 1 κουτ. σούπας ξερή, τριμμένη
  •  1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  •  150 γρ. περίπου ξινοτύρι ξερό, τριμμένο, κατά προτίμηση κυκλαδίτικο
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σκορδομακάρονα, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 80 ml από το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και το μπούκοβο για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  5. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και τη λουίζα και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  6. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια λαβίδα από την κατσαρόλα όπου βράζουν στην κατσαρόλα με τα σκόρδα και τον πελτέ, μαζί με τα λίγα νερά που θα μεταφέρουν.
  7. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να γίνουν και τα μακαρόνια και η «σάλτσα».
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, τα σκοδρομακάρονα, αμέσως.

Μυστικά

Την ξινούτσικη και αρωματική λουίζα τη βρίσκουμε πλέον εύκολα στην αγορά, φρέσκια ή ξηρή, όπως και ένα καλό ξινοτύρι. Όλα τα άλλα τα έχουμε στο ντουλάπι μας.

Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου