Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ

 


Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

  •  4 μπούτια κοτόπουλο, ολόκληρα
  •  15 βερίκοκα ώριμα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4
  •  150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  •  15 γρ. τζίντζερ, φρέσκο, τριμμένο
  •  100 ml λευκό κρασί, ξηρό
  •  400 ml ζωμός κότας
  •  1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  •  10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για το κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό, την κανέλα και τα βερίκοκα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε και πολτοποιούμε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή μεταφέρουμε σε πολυκόφτη. Περνάμε τη σάλτσα από ψιλή σήτα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
  8. Στο τέλος, ρίχνουμε τον δυόσμο και αλατοπίπερο.
  9. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με σάλτσα βερίκοκο και τζίντζερ και συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή τηγανητές.
Remaining Time 0:00
 
Advertisement

Πηγή: Γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου